Тестові запитання з теми "Виготовлення виробів з прісного здобного тіста"

Про матеріал
Тестові питання для закріплення знань по темі "Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього" з предмету "Технологія виготовлення борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства" для здобувачів освіти професійно-технічних навчальних закладів.
Перегляд файлу

ТЕСТОВІ  ЗАВДАННЯ  З  ТЕМИ

« Приготування виробів з прісного здобного тіста »

1. З прісного здобного тіста готують - …

а) піцу

б) розтягаї

в) сочники

2. При якій температурі випікають ватрушки прісні здобні?

а) 150-165°С

б) 170-180°С

в) 200-210°С

3. Вироби після випікання мають м’якуш темно-жовтого кольору. Яка причина?

а) підвищений вміст соди в тісті

б) використали «домашні» яйця

в) додавали фарбники

4. Випечені вироби місцями підгорілі. Яка причина?

а) збільшений вміст цукру в тісті

б) вчасно не обернули листи в печі

в) щільно розташовані заготовки на листах

5. Поверхня виробів сильно розтріскана. Яка причина?

а) збільшено вміст розпушувачів

б) надто висока температура випікання

в) порушено процес замісу тіста

6. Яку вагу повинні мати тістові заготовки для пиріжків прісних здобних?

а) 45г

б) 75г

в) 58г

7. Чим змащують поверхню «Сочників з сиром» перед випіканням?

а) яйцем

б) жовтком

в) білком

8. Яку форму мають «Коржики молочні»?

а) кругла з рифленими краями

б) овальна

в) прямокутна

9. Як готують кондитерські листи для випікання виробів з прісного здобного тіста?

а) застеляють пергаментом

б) змащують жиром

в) збризкують водою

10. Яку форму мають пиріжки з прісного здобного тіста?

а) човник

б) рулетик

в) прямокутник

 

Правильні відповіді:

1- в, 2- в, 3- а, 4-б , 5-б , 6-в , 7- а, 8- а, 9- б,10- а

docx
Додав(-ла)
Лазарєва Олена
Додано
31 травня 2022
Переглядів
654
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку