Презентація "Моя улюблена книга"

Про матеріал
Зразок учнівської презентації, мета якої - поділитися враженнями від прочитаної книги та заохотити однокласників до читання. Рекомендовано на уроки позакласного читання для учнів середнього віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя улюблена книга. Елеонор Портер«Поліанна»

Номер слайду 2

Елеонор Портер – американська письменниця Народилася 19 грудня 1868 року в місті Літлтон (США) Сім’я. Батько Френсіс Флетчер Годгмен - власник аптеки. Мати - Левелла Вулсон Годгмен – художниця, інвалід; старший брат - Фред. Освіта – Бостонська консерваторія, церковний хор. Одруження. Чоловік - підприємець Джон Лайман Портер. Початок творчої діяльності у 33 роки. Оповідання на біблійні сюжети під псевдонімом Елеонор Стюарт. Найвідоміший твір Портер «Полліанна» (1913 р.)Померла Елеанор Портер у 1920 році від туберкульозу. Твори Елеонор Портер – 14 романів: «Полліанна», «Юність Полліанни», «Просто Девід», «Шлях до згоди», «О гроші, гроші!», «Світанок»

Номер слайду 3

Я хочу розповісти про повість Елеонор Портер «Поліанна». Ви, мабуть, уже прочитали цю книгу! А якщо ні, то впевнена, що разом з головною героїнею – маленькою дівчинкою Поліанною – ви порините в дивовижний світ пригод і радітимете життю, навчитеся боротися з труднощами, допомагати людям, втішати їх. Вона наша ровесниця. Але на її долю випало багато випробувань: рано залишилася сиротою, потім отримала тяжку травму хребта й була прикута до ліжка. Але дівчинка, незважаючи на все, радіє кожному дню і намагається допомогти всім, з ким зустрічається. Мені дуже хочеться бути схожою на Поліанну, маленьку дівчинку, котра вміла «грати в радість» . Хочу бути такою ж щирою, відвертою і душевною, радувати своїми добрими вчинками і підтримкою маму, тата і всіх, хто живе поряд зі мною та піклується про мене. Під час читання і ви будете вчитись дружити, як з однолітками, так і з дорослими. Мені здається, що вам, обов’язково сподобається ця повість.

Номер слайду 4

Покажіть людині все найкраще, те справжнє, що приховане в душі, і переконайте, що їй під силу впоратись з будь-чим. Елеонор Портер

Номер слайду 5

Втілення сюжетів Елеонор Портер у кіномистецтві. Екранізація фільмів почалася ще з 1919 року. Вийшов німий фільм « Світанок» (США). 1920 рік – німий чорно – білий фільм «Полліанна» ( США).1952 рік – кольоровий фільм « Хто-небудь бачив мою дівчинку?» (США).1958 рік - чорно-білий фільм «Полліанна» ( Бразилія).1960 рік – кольоровий фільм «Полліанна», студія Волта Діснея( США).1971 рік – фільм «Життя прекрасне, коли любиш» ( за романом « Полліанна» Туреччина).1973 рік – фільм «Полліанна» ( у головній ролі Елізабет Арчард, Великобританія).1982 рік – фільм «Пригоди Полліанни» ( у головній ролі Петсі Кензіт, США).1986 рік – «Полліанна», мультиплікаційний телесеріал (Японія). Анімаційний серіал складається з 51 частини, знято японським режиссером Кодзо Кусубою у 1986 році.1989 рік – «Поллі», музичний фільм.1990 рік - «Поллі. Повернення додому» – музичний фільм ( США).2003 рік – телефільм «Полліанна», режисер Сара Хардінг; у головній ролі Джорджина Террі ( Великобританія).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Висловлювання Полліанни:«Яка різниця, тепло на вулиці або холодно, коли в твоїй кімнаті цілий день живе маленька веселка?»;«Собаки та коти чомусь розбираються в людях краще за самих людей»;«Люди потребують заохочення більше, ніж осудження... Похвально зміцнювати їх дух і згубно підкреслювати негативні якості»;«Житло стає Будинком тільки завдяки жінці або присутності дитини»;«Вона ж зовсім не схожа на інших, а коли люди не схожі, це так цікаво!»;«Якщо не можеш радіти, радій, як можеш!».

Номер слайду 9

"Треба любити все, що є справжнім життям. Життю не можна навчитися, треба просто жити і радіти!". Поліанна

pptx
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
1797
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку