Презентація «Можливості практичного застосування смартфонів на уроках іноземної мови»

Про матеріал
Мобільні телефони або смартфони сьогодні мають практично усі учні, а вчителі не втомлюються розповідати, як сучасні ґаджети заважають навчальному процесу. Проте поки деякі викладачі прагнуть уникнути використання телефонів і накладають заборони та обмеження, ми бачимо в них потужний інструмент, здатний допомогти учням. Як доводить уся історія людства, ще ніколи заборони не призводили до позитивних результатів. Смартфон, один із проявів науково-технічного прогресу, зупинити який неможливо. Як же обернути тотальну «телефонізацію» учнів на користь навчальному процесові?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Можливості практичного застосування смартфонів на уроках іноземної мови»OLENA CHELTSOVA

Номер слайду 2

«Можливості практичного застосування смартфонів на уроках іноземної мови»АКТУАЛЬНІСТЬМобільні телефони або смартфони сьогодні мають практично усі учні, а вчителі не втомлюються розповідати, як сучасні ґаджети заважають навчальному процесу. Проте поки деякі викладачі прагнуть уникнути використання телефонів і накладають заборони та обмеження, ми бачимо в них потужний інструмент, здатний допомогти учням. Як доводить уся історія людства, ще ніколи заборони не призводили до позитивних результатів. Смартфон, один із проявів науково-технічного прогресу, зупинити який неможливо. Як же обернути тотальну «телефонізацію» учнів на користь навчальному процесові?

Номер слайду 3

Практичне застосування смартфонів: Дистанційне навчання Google Classroom

Номер слайду 4

Онлайн уроки в ZOOM

Номер слайду 5

Використання онлайн словників

Номер слайду 6

Використання QR кодів. Позакласний захід. Квест на патріотичну тему«North or South ,East or West , Ukraine is the best”з використанням Qr - кодів та смартфонів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ВИКОРИСТАННЯ ДОДАТКІВ ДЛЯ СМАРТФОНІВQuizlet

Номер слайду 9

ВИКОРИСТАННЯ ДОДАТКІВ ДЛЯ СМАРТФОНІВKahoot

Номер слайду 10

ВИКОРИСТАННЯ ДОДАТКІВ ДЛЯ СМАРТФОНІВLyrics. Training

Номер слайду 11

ВИКОРИСТАННЯ ДОДАТКІВ ДЛЯ СМАРТФОНІВHi. Native: соціальна мережа для спілкування з носіями мов

Номер слайду 12

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ПРАКТИЧНОГО ЗАСТОСУВАННЯ СМАРТФОНА ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ: ПЕРЕВАГИ:- Екологічно. Замість того, щоб роздруковувати тонни листів із завданнями або картки, можна встановити пару додатків на смартфон.- Швидко. Не потрібно постійно перегортати зошити в пошуку потрібного слова або правила, просто відкрийте додаток в смартфоні.- Зручно. Де б ви не були, куди б не йшли – смартфон ви завжди носите з собою, а це значить, що англійською можна займатися в будь-який час .- Цікаво і захопливо . Одне з великих переваг мобільних додатків – вони затягують вас у дивовижний, пізнавальний світ англійської мови, і ви просто не можете звідти вирватися, вам хочеться ще і ще. - Безкоштовно. Зараз з'явилося дуже багато безкоштовних додатків, які тільки бери і використовуй. - Віддалено. Учні можуть використовувати додаток не тільки на уроці, а також вдома, загалом – всюди, де ви візьмете з собою телефон. Плюс для деяких додатків не потрібне підключення до інтернету.

Номер слайду 13

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ПРАКТИЧНОГО ЗАСТОСУВАННЯ СМАРТФОНА ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ: НЕДОЛІКИ:- Падіння зору (погане самопочуття) через постійне використання мобільних пристроїв.- На уроці учні можуть використовувати власні гаджети в цілях розваги, а не навчання;- Побоювання викладачів. Існує думка, що мобільні пристрої можуть замінити викладачів;- Одночасна зарядка декількох пристроїв в умовах класної кімнати або аудиторії;- Інформаційна небезпечність, під якою мається на увазі, що учні можуть знайти невідповідний контент на просторах всесвітньої мережі Інтернет;- Небезпека вірусів, які можуть привести пристрій у непридатність;- Не всі програми, які зараз представлені в «магазинах додатків» безкоштовні.

Номер слайду 14

pptx
Додано
9 січня 2022
Переглядів
346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку