Презентація + Мультимедіа

Про матеріал
Матеріал із серії "Чи відомо тобі, що..." містить цікаві відомості про знаменитих людей, які захоплювались математикою
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УСНИЙ ЖУРНАЛ ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩО…

Номер слайду 2

УСНИЙ ЖУРНАЛ Л. М. Толстой, автор роману “Війна і мир”, писав підручники для початкової школи і, зокрема, підручник арифметики?

Номер слайду 3

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩО Одна з мов програмування називається Ада на честь Ади Лавлейс, однієї з перших програмісток,яка працювала з математичними машинами і була дочкою відомого англійського поета Джорджа Байрона?

Номер слайду 4

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩОНаполеон Бонапартписав математичні роботи і один геометричний факт називається “Задача Наполеона”?

Номер слайду 5

ЧИ ВІДОМО ТОБІ,ЩОодна з кривих ліній називається ” Локон Аньєзі ” на честь першої у світі жінки -професора математики Марії Гаетани Аньєзі

Номер слайду 6

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩОО. С. Пушкін написав такі рядки:“ Натхнення потрібне в геометрії , як і в поезії “ ?

Номер слайду 7

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩОВеликий Евклід сказав царю Птоломею:“ В геометрії немає царської дороги ” ?

Номер слайду 8

Чи відомо тобі, що Великий російський поет М. Ю. Лермонтов цікавився математикою і міг до пізньої ночі розв'язувати яку-небудь математичну задачу?

Номер слайду 9

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩО Радянський розвідник майор Віхрь ( з відомого фільму) існував насправді і після війни працював учителем математики в одному невеличкому українському містечку?

Номер слайду 10

Євгеній Степанович березняк

Номер слайду 11

25 ЛЮТОГО 20013 РОКУ Легендарному розвіднику “ Майору Віхрю “ Герою України, генерал-майору запасу,почесному співробітнику ГУР МО України, почесному члену Фонду ветеранів військової розвідки, почесному громадянину Києва, почесному Громадянину Дніпропетровська, почесному громадянину Новомосковська, почесному громадянину Кракова,почесному академіку Академії педагогічних наук України, заслуженому вчителю УРСР ВИПОВНИЛОСЬ 99 РОКІВ!

Номер слайду 12

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩО Знаменитий Фалес був спортивним уболівальником і помер на трибуні олімпійського стадіону під час бою Піфагора ?

Номер слайду 13

ЧИ ВІДОМО ТОБІ,ЩО Піфагор був переможцем з кулачного бою на 58-х Олімпійських іграх, які проходили в 548 році до н. е., а потім перемагав ще на декількох Олімпіадах ?

Номер слайду 14

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩО В 1940 році надруковано книгу, в якій є 370 різних способів доведення теореми Піфагора, а серед них є доведення, яке запропонував президент США Гарфілд ?

Номер слайду 15

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩО Франсуа Вієта майже було відправлено на вогнище за те, що йому пощастило розшифрувати таємне листування іспанського уряду з командуванням своїх військ? Іспанці вважали, що розкриття їхнього шифру людському розуму не під силу і Вієтові допомагав сам Сатана

Номер слайду 16

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩО Аристократи-театрали просили французького короля нагородити Рене Декарта, який першим запропонував метод нумерації крісел по рядах і місцях? Але король відповів: “ Так, те, що винайшов Декарт,- чудово, але дати її філософу?! Ні, це занадто!”

Номер слайду 17

ЧИ ВІДОМО ТОБІ. ЩО Микола Іванович Лобачевський мріяв про професію лікаря і, будучи студентом першого курсу Казанського університету, вивчав медицину. Але перша лекція з історії математики, прочитана професором Бартельсоном, так полонила юнака,що він сказав: “ Так ось яка вона, математика!” З того часу М.І. Лобачевський почав вивчати цю науку

Номер слайду 18

ЧИ ВІДОМО ТОБІ, ЩОГолландський математик Лудольф ван Цейлен обчислив 35 десяткових знаків числа π і заповів вибити їх на своїй могильній плиті

Номер слайду 19

ЧИ ВІДОМО ТОБІ,ЩО число пі може звучати?

zip
Додано
23 січня 2020
Переглядів
890
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку