Презентація "Коло і круг"

Про матеріал
Презентація "Коло і круг", призначена для використання на уроці під час вивчення нового матеріалу або повторення чи підготовці до контрольної роботи як актуалізація знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Коло і круг

Номер слайду 2

Колом називається фігура, яка складається з усіх точок площини, рівновіддалених від даної точки — центра кола. Радіус кола — відстань від точок кола до його центра. Радіус кола зазвичай позначається буквами r,Rr,R.

Номер слайду 3

Хорда — відрізок, який з'єднує будь-які дві точки кола. Хорда, що проходить через центр кола, називається діаметром. Діаметр рівний подвоєному радіусу кола. Діаметр зазвичай позначають буквами d,Dd,D.

Номер слайду 4

Дотична — пряма, яка проходить через точку кола перпендикулярно до радіуса, проведеного в цю точку. Через будь-яку точку, що лежить поза колом і належить площині кола, можна провести дві різні дотичні. Пряма, що має з колом дві спільні точки, називається січною.

Номер слайду 5

Довжиною кола називається границя послідовності периметрів правильних багатокутників, які вписані в дане коло, при необмеженому збільшенні кількості сторін. Довжина кола CC обчислюється за формулою C=πd. C=πdабо. C=2πr

Номер слайду 6

Довжина дуги кола з кутовою величиною в α∘α∘ обчислюється за формулою

Номер слайду 7

Кругом називається фігура, яка складається з усіх точок площини, відстань від яких до даної точки не перевищує заданої. Ця точка — центр круга. Радіус — задана відстань. Радіус, хорда і діаметр кола є радіусом, хордою та діаметром відповідного кругу.

Номер слайду 8

Площою круга називається границя послідовності площ правильних багатокутників, вписаних в дане коло, при необмеженому збільшенні кількості сторін. Площа круга обчислюється за формулою:

Номер слайду 9

Сектором називається частина круга, що обмежена двома його радіусами. Площа сектора з кутовою величиною дуги α∘α∘ обчислюється за формулою

Номер слайду 10

pptx
Додано
24 січня 2020
Переглядів
2152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку