Презентація Мультимедійна презентація як засіб сучасної форми візуалізації освітнього контенту

Про матеріал
Мультимедійна презентація створена для обміну досвідом з викладачами зарубіжної літератури. Вона містить матеріал про використання презентацій на різних етапах уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мультимедійна презентація як засіб сучасної форми візуалізації освітнього контенту Доповідач: викладач зарубіжної літератури Козятинського МВПУЗТ Дзецюк Т. В.

Номер слайду 2

Мультимедійна презентація — це набір кольорових слайдів, підготовлених з використанням інформаційних технологій та призначених для розкриття однієї теми з одночасним використанням різних форм представлення інформації: тексту, графіки, відео- фрагментів, анімації та звуку.

Номер слайду 3

Презентація дає можливість викладачу виявити творчість, індивідуальність, уникнути формального підходу до проведення занять. Вона забезпечує можливість для: інформаційної підтримки; ілюстрування; використання різноманітних вправ; економії часу й матеріальних засобів; розширення освітнього простору уроку. Завдяки використанню презентацій у здобувачів спостерігається: концентрація уваги; включення всіх видів пам'яті: зорової, слухової, моторної, асоціативної; більш швидке й глибоке сприйняття матеріалу; підвищення інтересу до вивчення предмета; зростання мотивації до навчання. .

Номер слайду 4

Доцільність використання презентацій Методично продумані слайдові презентації – це найкращий вид унаочнення (карти, таблиці, схеми, фото, документи, завдання, шаблони виконання завдань), який не потребує матеріальних затрат, дозволяє підійти до процесу навчання творчо, урізноманітнити способи подачі матеріалу, поєднувати різні організаційні форми проведення занять з метою отримання високого результату. Використання презентацій дозволяє зручно й ефективно візуалізувати інформацію, самостійно готувати завдання, підбирати навчальний матеріал.

Номер слайду 5

Використання презентацій на різних етапах уроку. Під час мотивації. При закріпленні навчального матеріалу. При вирішенні завдань навчального характеру. Для поглиблення знань. Для виготовлення дидактичного матеріалу. При перевірці і проведенні самостійних та контрольних робіт. При вивченні нового матеріалу.

Номер слайду 6

Тема «Життєвий і творчий шлях Ф. Кафки, видатного австрійського письменника – модерніста»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Тема «Е. Гемінґвей. Життєподібний сюжет і філософсько – символічний зміст повісті – притчі «Старий і море»».

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Тема «Вільям Шекспір -  геніальний англійський драматург і поет доби Відродження»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Інтерактивні плакати

Номер слайду 18

Презентації здобувачів освіти

Номер слайду 19

Відеопоезія

Номер слайду 20

Інтерактивні форми роботи із застосуванням мультимедійних технологій сприяють підвищенню інформаційно-комунікаційної, інноваційної компетентностей і здобувачів, і викладачів. Підготовка мультимедійної презентації є творчо-розвивальним видом освітньої діяльності, що дає змогу цільового комплексного застосування знань про художній твір, умінь аналізувати текст у порівнянні з іншими творами різних видів мистецтв, навичок виявлення та формулювання ціннісносвітоглядного та естетичного змісту твору. Упровадження мультимедійних технологій на уроках зарубіжної літератури є доцільним і виправдовує себе. Література має бути невід`ємною частиною сучасного життя, а медіаосвіта – невід’ємною частиною уроку.

Номер слайду 21

https://naurok.com.ua/metodichna-rozrobka-multimediyni-uroki---suchasnist-sogodennya-233672.html https://svitliteraturu.com/board/skarbnichka/multimedijnij_suprovid_uroku_prezentacija/5-1-0-225 https://naurok.com.ua/mayster-klas-na-temu-stvorennya-multimediyno-prezentaci-159572.html https://lms.human.ua/app/home https://www.google.com/search?q=%D1%85%D1%8 C%D1%8 E%D0%BC%D0%B0%D0%BD+%D1%83%D0%B2%D1%96%D0%B9%D1%82%D0%B8&oq=&aqs=chrome.1.35i39i362l8.437658j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8https://sites.google.com/d/1z. G8 Jjr_d. Wu. EHh6 NQ_u. DJf. KNv3z. Vb. ZFxx/p/1m. Bp. Wz. JEisf. Yiz0 RCyqd22-CTBBl. Gr. Rpm/edit. Покликання

Номер слайду 22

Запрошую до співпраці!

pptx
Додано
18 листопада 2023
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку