Презентація "Мультимедійний супровід роботи над задачею"

Про матеріал
Презентація "Мультимедійний супровід роботи над задачею" 2 клас. Матеріали можна використовувати на уроках математики у 2 класі при вивченні задач. Метою презентації є формування навичок розвязування задач певних видів, складання плану розвязання задачі та короткого запису до неї.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мультимедійний супровід роботи над задачею Підготувала вчитель початкових класів. КЗ «Партизанська ЗОШ І-ІІІ ст.» Ращевська Валентина Леонідівна

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці ми продовжимо подорожувати і будемо справжніми туристами!Турист (мандрівник) – це людина, яка любить подорожувати, відкривати нове.

Номер слайду 3

Мандрувати будемо Україною. Згадаємо деякі факти про неї: в Україні є 24 області зараз в Україні проживає близько 42 млн людей. за кількістю населення наша країна посідає 5 місце в Європі та приблизно 21 місце у світів нашій Запорізькій області розташовано 14 міст. 24 42 5 21 14 Назвіть в утвореному рядочку числа: одноцифрові, двоцифрові

Номер слайду 4

І так, поїхали…Автобус перевіз 83 пасажири. За перший рейс – 33 пасажири, за другий – 30, за третій – решту. Скільки пасажирів перевіз автобус за третій рейс? Розв'яжіть задачу двома способами.

Номер слайду 5

Короткий запис умови задачі: І р. – 33 п. ІІ р. – 30 п. 83 п. ІІІ р. - ? п.

Номер слайду 6

І спосіб1) скільки пасажирів перевезли за перший і другий рейс разом;2) скільки пасажирів перевезли за третій рейс. Розв'язання: 1) 33 + 30 = 63 (п.) – перевезли за перший і другий рейс разом;2) 83 – 63 = 20 (п.) – перевезли за третій рейс.

Номер слайду 7

ІІ спосіб1) скільки пасажирів перевезли за другий і третій рейс;2) скільки пасажирів перевезли за третій рейс. Розв'язання:1) 83 – 33 = 50 (п.) – перевезли за другий і третій рейс разом;2) 50 – 3 = 20 (п.)Відповідь: за третій рейс автобус перевіз 20 пасажирів.

Номер слайду 8

Молодці! Ми вдало з вами здійснили туристичну подорож!!!

Номер слайду 9

І попрощалися туристи потисканням рук. Скільки разів вони потисли один одному руки? 3

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 травня 2019
Переглядів
979
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку