Презентація "Музей України 17-го століття".

Про матеріал

Презентація до уроку з теми "Культура. Освіта. Архітектура. Образотворче мистецтво". Зокрема у презентації є інформація про інтер'єр, екстер'єр та особливості архітектури Української козацької держави в 17 столітті. Підходить лише для прямого перегляду.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музей XVII ст. УКРАЇНИЕКСТЕР'ЄРІНТЕР'ЄРОСОБЛИВОСТІ

Номер слайду 2

ЕКСТЕР'ЄР                                                                                                     Багатий на оздоблення вхід, особливо церковних споруд. Їх прикришали золотими куполами. На вершинах куполів розміщувалися хрести на зразок європейського стилю. Багато вікон та башт - ознаки українського бароко. Свято-Троїцький кафедральний собор у м. Чернігів.

Номер слайду 3

Музей ЕКСТЕР'ЄРІНТЕР'ЄРОСОБЛИВОСТІ

Номер слайду 4

ІНТЕР'ЄРНа Лівобережжі панівною релігією було православ'я, тому церкви більш скромніші. На томість на Правобережжі велося активне окатоличення. Церкви були пишні та розкішні. Всередині багото статуй з великою кількістю деталей, особливої популярності на була позолота. Високі стелі та величезні люстри. Душа прагне до Бога. Миколаївський собор в м. Ніжин.

Номер слайду 5

Музей ЕКСТЕР'ЄРІНТЕР'ЄРОСОБЛИВОСТІ

Номер слайду 6

ОСОБЛИВОСТІМонументальна архітектура, що була сконцентрована на Лівобережжі. Поширення світської архітектури. Багатий інтер'єр, помітний екстер'єр. СЛАВА УКРАЇНІ!

pptx
Додано
20 квітня 2022
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку