Презентація "Музично - танцювальна магія африканців"

Про матеріал
У даній роботі представлено презентацію до теми "Мистецтво африканського культурного регіону". Матеріал розроблений за програмою «Мистецтво» для 10 - 11класів, автор Л.Масол.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИСТЕЦТВО АФРИКАНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО РЕГІОНУМузично-танцювальна магія африканців

Номер слайду 2

Музично-танцювальна магія африканців Наскельні малюнки із зображенням танцюючих фігур є свідченням тому, що музичне мистецтво Африки сягає сивої давнини. Якими були музика і танці африканців? Яке емоційне враження викликає їх виконання?

Номер слайду 3

Музично-танцювальна магія африканців Сучасне африканське музичне мистецтво народилося завдяки схильності до колективного виконання. Музика народів Африки відрізняється від всіх інших музичних напрямків тим, що її просто так ніколи не слухають. Прослуховування музики - це колективне заняття, яке обов`язково супроводжується танцями. Все слухачі музики беруть активну участь в заході. Музика в Африці - це соціальне явище, яке сприяє спілкуванню між людьми. ладу. Тож людську мову можна відобразити за допомогою барабанів.

Номер слайду 4

Музично-танцювальна магія африканців Як правило, слухач бере участь у дії танцями або підспівками. У цьому полягає питально-відповідний характер музики. Пісенний жанр в африканській музиці - це ситуації, де соліст і хор повторюють речення. При цьому хор часто складається з публіки. Таким чином, виконання музики в африканській культурі і її сприйняття - форма комунікації. Мета - привабити максимальну кількість людей в музичну подію.

Номер слайду 5

Музично-танцювальна магія африканців Різноманітність барабанів велике, їх види мають різні форми, розміри і звучання: популярні «там-тами»; уду з глини; «Співаючі» барабани »; «Зцілюють барабани» або джембе; дагомба, піддається лише барабанщику. На цьому класифікація не закінчується, адже в кожному поселенні може бути свій інструмент, створений місцевими майстрами.

Номер слайду 6

Музично-танцювальна магія африканців Все розмаїття африканської музики ґрунтується на безлічі різних ударних і ритмічних інструментів. Асортимент інструментів досить різноманітний. Існує велика кількість барабанів - від зовсім мініатюрних до інструментів розмірами з людину. Найпоширенішим є барабан середніх розмірів, відомий в Європі як там-там.

Номер слайду 7

Музично-танцювальна магія африканців На другому місці після барабанів стоять різні ксилофони і марімби, тріскачки і інші супроводжуючі інструменти. Велику популярність мають також струнні інструменти, яких, як і барабанів, існує досить багато. Найпопулярнішим в Африці струнним інструментом є кора, яка має 21 струну.

Номер слайду 8

Музично-танцювальна магія африканців Крім барабанів популярні і такі національні музичні інструменти Африки: ксилофон; маримба; гонг; тріскачка; дзвіночок; бубон; примітивні ударні з природних матеріалів.

Номер слайду 9

Музично-танцювальна магія африканців Дуже популярний інструмент калімба (пальчикове піаніно), що складається з дерев`яних або металевих пластинок, закріплених на невеликій дошці. Часто використовується разом з резонатором у вигляді гарбуза або іншої великої ємності.

Номер слайду 10

Музично-танцювальна магія африканців Ксилофони складалися з декількох частин: підставка, яку виготовляють із звичайної дерева або бамбука; темно-зеленого гарбуза, що забезпечують резонанс; дерев`яні рейки, які мають різну довжину. Плоди гарбуза спеціально готували, щоб виходив звук - покривали цигарковим папером, тонкою плівкою або павутиною, потім робили кілька дірок. Різновиди інструменту різні в кожному регіоні, географічно змінюється також його зовнішній вигляд і кількість гарбузів.

Номер слайду 11

Музично-танцювальна магія африканців У шаманів завжди були власні музичні інструменти Африки спеціального призначення, які допомагали здійснювати обряди і управляти енергією. Основні магічні знаряддя: бубон; варган.

Номер слайду 12

Музично-танцювальна магія африканців Сьогодні традиційна африканська музика все більш популяризується і поступово втрачає своє давнє культове призначення. Місцева коренева музика перемішується з новими течіями музичних напрямків і створюється новий цікавий пласт сучасної африканської музики. Свого часу, коли колонізатори вивозили величезну кількість людей в інші землі, ці люди везли з собою свої музичні традиції незвичайних музичних стилів. З суміші різних музичних стилів в результаті утворилося багато нових сучасних стилів і напрямків.

Номер слайду 13

Дати відповіді на запитання. Які з переглянутих (почутих) нагадують українські інструменти? Які запам’ятались найбільше?

Номер слайду 14

Дякую за увагу

Номер слайду 15

Інтернет -ресурсиhttps://disted.edu.vn.ua/courses/learn/3201http://africaners.com/uk/afrikanskaya-kul-tura-uk/riznomanittya-afrikans-koyi-muziki/https://peaceblog.co/2016/08/07/5-музичних-інструментів-африки/https://proukrtravel.ru/rizne/9549-suchasna-afrikanska-muzika.htmlhttps://www.google.com.ua/search

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевченко Богдан
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 жовтня 2019
Переглядів
17278
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку