Презентація "Танцювальна магія африканців"

Про матеріал
У даній роботі представлено презентацію до теми "Мистецтво африканського культурного регіону". Матеріал розроблений за програмою «Мистецтво» для 10 - 11класів, автор Л.Масол.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИСТЕЦТВО АФРИКАНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО РЕГІОНУТанцювальна магія африканців

Номер слайду 2

Танцювальна магія африканців Музика і танці – найважливіші елементи численних обрядів африканців. Танцювати африканці вчаться так само безпосередньо, як говорити.

Номер слайду 3

Танцювальна магія африканців Африканський танець – незвичайне видовище, адже осягнути суть та логіку рухів неможливо, потрібно просто відчути ритм, присутній у серцях місцевих мешканців і навколишній природі.

Номер слайду 4

Танцювальна магія африканців Розрізняються танці народів Африки по регіонах, так як різні частини континенту проходили свої етапи розвитку і історії, деякі з них відчули активний вплив іноземних культур.

Номер слайду 5

Танцювальна магія африканців Ті ж території, які ізольовані від цивілізації, є носіями традицій, самобутніх і ні на що не схожих. Все це робить континент максимально цікавим в плані різноманітності тутешніх танців, вивчення яких може бути досить тривалим і захоплюючим. Африканські танці мають яскраві особливості, які і виділяють їх серед інших: масовість; акомпанемент ударними інструментами; специфічні рухи.

Номер слайду 6

Танцювальна магія африканців Більшість світових танців є парними, однак це зовсім не властиво танців народів Африки, які виконуються зазвичай групами, причому зазвичай танцюристи розділені по підлозі, кожен з яких танцює для протилежної статі.

Номер слайду 7

Танцювальна магія африканців Чоловічі танці супроводжуються рухами, що імітують тварин або мисливців, тому часто виконуються зі зброєю (палиця, спис).

Номер слайду 8

Танцювальна магія африканців Жіночі танці мають відповідний характер, вони більш плавні, ноги зазвичай зігнуті, тулуб нахиляється вперед, кроки, шаркотіння. Особливими рухами, що виділяють танцівниць-африканок, є: кручення; тряска.

Номер слайду 9

Танцювальна магія африканців Кожен танець в Африці, так само, як і пісні, має свій глибокий сенс, тому для певної події і групи людей підбираються свої рухи. Виділяються всілякі ритуальні танці народів Африки, що відрізняються регіональними традиціями та тематикою: воїнів; посвячення; мисливців; щоб любити один одного врожаю; виклику і вигнання духів.

Номер слайду 10

Танцювальна магія африканців Танці воїнів присутні у всіх частинах материка, і, незважаючи на відмінні назви, мають схожі руху і сенс. Їх особливості такі: агресивність стилю; характерні рухи; складні барабанні ритми; використання допоміжних предметів в якості зброї.

Номер слайду 11

Танцювальна магія африканців Популярний досі в традиційних африканських племенах обряд посвячення завжди супроводжується танцем, який вважається одним з найважливіших ритуальних танців народів Африки. Перед тим, як його виконати, молоді члени племені усамітнюються на місяці, а потім лише постають перед усією громадою, радіючи за себе і вітаючи зрілість.

Номер слайду 12

Танцювальна магія африканців Полювання стала традиційною темою для багатьох африканських танців, так як вона - частина життя, а саме побут зазвичай і є основою всіх образів в тутешньому мистецтві. Танцювальні рухи відповідні, імітують тварин і людей на полюванні. Для більшого антуражу використовуються різні доповнення: пір`я; тварини шкури; маски звірів.

Номер слайду 13

Танцювальна магія африканців Танці любові насамперед супроводжують традиційні весілля, виконуються не тільки молодятами, а й в їх честь. Ще подібні рухи можна побачити під час проведення: ювілеїв; племінних обрядів.

Номер слайду 14

Танцювальна магія африканців Танці врожаю - це найдавніші ритуальні танці народів Африки, вони є способом спілкування з релігійними божественними істотами. Під час таких рухів члени племені просять про гідне врожаї.

Номер слайду 15

Танцювальна магія африканців Безліч таємничих і стародавніх ритуалів африканських народів пов`язано з викликанням духів, для цього є і відповідні танці. Зазвичай викликаються об`єктами є не абстрактні потойбічні істоти, а конкретні особистості: божества; пращури; духи об`єктів природи. Під час таких танців можна задобрити духа і попросити його про захист або допомоги. Особливим аксесуаром для такої дії є маски, які супроводжують різні обряди, в тому числі весілля і похорони, таким же чином духів і виганяють.

Номер слайду 16

Дати відповіді на запитання. Яка інформація про розвиток мистецтва Африки була новою?Що зацікавило, вразило найбільше?Які традиції африканців (побут, мода, культура) слід використовувати, на ваш погляд, у наш час? 

Номер слайду 17

Дякую за увагу

Номер слайду 18

Інтернет -ресурсиhttp://women.webfermer.org.ua/svit-navkolo-nas/afrykanski-tanci-jaki-vony.phphttps://proukrtravel.ru/rizne/8210-tanci-narodiv-afriki.htmlhttps://www.google.com.ua/searchhttp://africaners.com/uk/afrikanskaya-kul-tura-uk/tantsi-narodiv-afriki/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сушко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 жовтня 2019
Переглядів
21641
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку