Презентація "Мякий знак. Апостроф"

Про матеріал
Перезентація до теми "Мякий знак. Апостроф" для повторення в 11 класі. презентаця містить як теоретичний матеріал так і вправи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мякий знак, апостроф

Номер слайду 2

Самостійна робота. Поставте апостроф. Камбала, кишка, косий, люстро, мабуть, металургія, напій, начинка, новий, ознака, оптовий, отаман, перепис, пітний, піцерія, порядковий, принести, проміжок, роздрібний, розпірка, свердло, соломинка, стрибати, тисовий, уподобання, феномен, фольга, хаос, цінник, щелепа.

Номер слайду 3

Апостроф – знак, який передає на письмі роздільну вимову я, ю, є, ї після твердого приголосного: м'яч, зв’язок. Я,Ю,Є,Ї – Б,П,В,М,Ф (мавпа Буф) в'юн Р – тверда сузір'я Після префіксів, що зак. на приг. об'єм У слові Лук'ян і похідних У скл. сл. після першої частини Мін’юст

Номер слайду 4

Випишіть слова з апострофом. Різнотрав..я, багр..яний, цв..яшок, пор..ядок, об..ємний, м..якість, без..іменний, авіазв..язок, надвечір..я, Св..ятослав, бур..ячище, між..ярусний, лижв..яр, арф..яр, пів..аркуш, йогуртово-м..ятний, сузір..я, помор..янин, тім..я, екстер..єр, з..економити, з..йомки, розп..яття, різдв..яний, кав..яр, обв..язати, рум..яний, пор..ядок, ар..єргард, безправ..я, р..яска, Лук..яненко, якнайлюб..язніший, передсв..ятковий.

Номер слайду 5

Знак м'якшення Хто не любит.. книжок? А давно колис.. на с..віті не було книжок, бо люди не вміли їх робити. “Сторінками” найперших книжок були камені, вояц..кі щити, с..тіни печер. На ц..ому писали, бо не було паперу. Піз..ніше люди писали на глині. Та хіба на глиняних сторінках-цеглинках багато напишеш.. ?

pptx
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку