Презентація на батьківські збори у 6 класі «Шкільні успіхи та невдачі дитини»

Про матеріал

Презентація «Шкільні успіхи та невдачі дитини» допоможе вдало провести ще одні батьківські збори у формі активного соціально-психологічного навчання. Даний матеріал містить результати анкетування батьків та учнів з даної теми, які були попередньо проведені за допомогою Google Форми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шкільні успіхи та невдачі

Номер слайду 2

Результати анкетування «Шкільні успіхи та невдачі» серед батьків

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Результати анкетування «Шкільні успіхи та невдачі» серед учнів

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

https://youtu.be/qh. U5 JEd-XRo

Номер слайду 14

Робота в групахІ група. Завдання: розглянути ситуацію і дати відповіді на запитання, що пропонуються в картках. До 9 класу Ваша дитина навчалася добре, але почала приносити додому 5, 6 балів, у щоденнику почали з’являтися записи вчителя про недостатню підготовку дитини до уроків. Які ваші дії в цій ситуації?

Номер слайду 15

Робота в групахІІ група. Завдання: розглянути ситуацію і дати відповіді на запитання, що пропонуються в картках. Ваша донька, завжди весела, усміхнена, говірка, сьогодні повернулася додому сумною. Пройшла до своєї кімнати, зачинила за собою двері, навіть на телефонні дзвінки подруг не відповідає. Як Ви вчините?

Номер слайду 16

Робота в групахІІІ група. Завдання: розглянути ситуацію і дати відповіді на запитання, що пропонуються в картках. Ваша донька(син) повернулися зі шкільного вечора не о 22 годині, як Ви домовлялись, а о 23.30. к Ви реагуєте на їх пізнє повернення?

Номер слайду 17

Схема «Я - повідомлення»Подія: «Коли….»(опис небажаної ситуації)Ваша реакція: «Я відчуваю…», «Мене хвилює…», «Мене дратує…»(опис ваших відчуттів)Бажаний вихід: «Мені хотілося б, щоб…»,(опис бажаного варіанту)

Номер слайду 18

https://youtu.be/T63 MCog. I4s. M

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Тричастиннезауваження

Номер слайду 23

Структуратричастинногозауваження. Безоціночний опис поведінки. Значущий ефект поведінки. Почуття,які виникають

Номер слайду 24

Структуратричастинного зауваження«Негайно облиш усі справи і через 15 хв покажи мені виконані домашні завдання»2. «Інші діти, на відміну від тебе, в таких ситуаціях поводяться дуже відповідально»3. «Я розумію, що на планшеті грати цікавіше, ніж готувати уроки»

Номер слайду 25

Правила для батьків. Перед розмовою заспокойтесь.2. Не чекайте від дитини миттєвих успіхів.3. У будь-якому випадку дайте дитині зрозуміти, що ви її любите і, по можливості, допоможіть дитині.4. Хваліть виковавця, критикуйте виконання.5. Порівнюйте сьогоднішні успіхи дитини з вчорашніми.6. Ставте перед дитиною конкретні цілі, яких вона може досягти.

Номер слайду 26

Любові та взаєморозуміння, успіхів і щастя вам і вашим дітям!

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку