Презентація на тему "Абзац". Вправи на поділ тексту на абзаци.

Про матеріал
Цікава, корисна презентація для роботи з зазначеною темою. Вона сприяє удосконаленню навички виділяти в тексті абзац і розуміти його значення. Матеріал розроблений для використання в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зі слів кожного рядка складіть речення. Запишіть їх так, щоб вийшло оповідання. Доберіть до нього заголовок. Він, грався, і, дітьми, за, бігав. Маленького, у, знайшли, лісі, діти, козлика. Пасли, городі, на, потім. Спочатку, молоком, його, годували. Радував, козлик, дітей.

Номер слайду 2

Вогнегривий коник. Прокинувся Юрко, а коник знов на вікні стоїть. Підійшов хлопчик. Коник уже заспокоївся, тільки ноги тремтять та вогняна грива ще тепла. Поставив Юрко його на вікно й ліг спати. Коли це бачить: підняв коник голову, затремтіла вогняна грива. Зіскочив з вікна Вогнегривий і пострибав по долівці. Вирізав батько Юркові коника з дерева. Та такого гарячого, баского. Б’є копитами коник, ось-ось поскаче.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

БАЗАЦ

Номер слайду 5

Прочитайте текст. Крилаті помічники З самого ранку з аеродромів вилітають літаки. Один летить високо в гори. Там на пасовищі захворів чабан. До нього везуть лікаря. Другий літак низько літає над полями. Вінрозсіває по всьому полі добрива. Третій літає над морем. Пілот допомагає рибалкам шукати рибу. Так служать літаки мирним справам нашої Батьківщини.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Текст можна поділити на абзаци. Абзац містить одне або кілька речень, зв’язаних між собою за змістом. Абзаци також зв’язані між собою за змістом. Кожен абзац починайте писати з нового рядка.

Номер слайду 8

Складання розповіді за поданим планом1) У якому класі ви навчаєтеся?2) Де ви побували на екскурсії?3) Про що ви там дізналися?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вогнегривий коник. Вирізав батько Юркові коника з дерева. Та такого гарячого, баского. Б’є копитами коник, ось-ось поскаче. Поставив Юрко його на вікно й ліг спати. Коли це бачить: підняв коник голову, затремтіла вогняна грива. Зіскочив з вікна Вогнегривий і пострибав по долівці. Прокинувся Юрко, а коник знов на вікні стоїть. Підійшов хлопчик. Коник уже заспокоївся, тільки ноги тремтять та вогняна грива ще тепла.

pptx
Додав(-ла)
Марчук Галина
Додано
19 січня 2021
Переглядів
3684
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку