Презентація на тему "Акмеологічні технології успішного виховання, навчання та розвитку суб'єктів освітнього процесу"

Про матеріал

У презентації зібраний теоретичний матеріал з акмеології, завдання з акмеологічних технологій, розкривається поняття "акмеологічна модель сучасного вчителя".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Акмеологічні технології успішного виховання, навчання та розвитку суб’єктів освітнього процесу. Підготувала Бурорічна І. В.

Номер слайду 2

Акмеологія як галузь інтегративного знання. Акмеологія (від давньогрец. акме - квітуча сила, вершина) -наука про досягнення людиною найвищих вершин у життєдіяльності та самореалізації творчого потенціалу, який є основою загальнолюдських потенційних можливостей. У вітчизняній психолого-педагогічній науці акмеологію визначають як галузь психологічної науки, що виникла на перехресті природничих, суспільних і гуманітарних дисциплін та вивчає феноменологію, закономірності та механізми розвитку людини на щаблі зрілості, особливо за досягнення нею високого рівня в цьому розвитку.

Номер слайду 3

Предмет педагогічної акмеологіїПредметом педагогічної акмеології є професійна зрілість педагога та її вдосконалення.

Номер слайду 4

Акмеологічні технологіїАкмеологічні технології - сукупність засобів, спрямованих на розкриття внутрішнього потенціалу особистості, розвитку властивостей і якостей, що сприяють досягненню високого рівня особистісно-професійного розвитку та професіоналізму. АТ розглядаються як інтегрована система що вміщує:технологію проектування і реалізацію освітньої програми;технологію управління організаційно-педагогічними процесами;технологію виховання духовно-морального потенціалу людини;технологію успішного навчання кожного;технологію акмеологічного супроводу педагогічного процесу.

Номер слайду 5

Завдання акмеологічних технологій. Основне завдання акмеологічних технологій — «сформувати і закріпити у самосвідомості людини нагальну необхідність у самосвідомості, саморозвитку і самореалізації, що дозволяють спеціальними прийомами самоактуализирвать особистісне і професійне Я.

Номер слайду 6

Складовими акмеологічної моделі вчителя є професійна, особистісна, духовна зрілість та акмеологічна позиція педагога. Професійна зрілість - це готовність педагога до інноваційної професійно-педагогічноїдіяльності. У структуру її входять:професійна компетентність як система знань і умінь педагога;педагогічна майстерністьяк здатність до творчого, нестандартного вирішення професійних завдань;педагогічна спрямованість професійної діяльності як система домінуючих мотивів роботи у школі, стійка мотивація педагогічної дільності. Акмеологічна модель сучасного вчителя.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Алгоритм удосконалення і корекції якості знань, рис характеру і якостей особистості.аналіз діяльності (ціль: а) вияснити причини невдач та успіхів; б) визначити, які риси характеру, якості особистоті, способи діяльності необхідно усунути, а які удосконалити); уточнення, порада, тест; уточнення списку того, що треба усунути, а що удосконалити; програма діяльності на місяць ( наприклад, щоденний тренінг, режим дня, робота над мовленням, контроль над своїми діями); визначення термінів, відслідковування результатів, відпрацювання однієї риси чи якості (щоденний підрахунок балів).

Номер слайду 9

Принципи, які я застосовую на уроках англійської мови: Педагогічна діяльність як партнерство, спільна творчість між вчителем та учнему сфері “суб’єкт-суб’єкт”виявлення індивідуальних особливостей обдарованих дітейрозвиток особистостімотивація учнів до самореалізації в суспільстві, розвиток лідерських якостейіндивідуальна психологічна допомога

Номер слайду 10

Дякую заувагу!увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
2667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку