Презентація на тему "Атмосфера"

Про матеріал
Атмосфера в основному складається з азоту (N2, 78%) і кисню (O2, 21%; O3, 10-6 %). Решта (~1%) складається здебільшого з аргону (0,93%) із невеликими домішками інших газів, зокрема вуглекислого газу (0,03%). Крім того атмосфера містить близько 1,3÷1,5×1016кг води, основну масу якої зосереджено у тропосфері.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атмосфера Землі

Номер слайду 2

Атмосфера Землі — атмосфера планети Земля, одна з геосфер, суміш газів, що оточують Землю, та утримуються завдяки силі тяжіння. «Атмос» - (грец) пар «Сфера» - (грец) куля, оболонка

Номер слайду 3

Атмосфера в основному складається з азоту (N2, 78%) і кисню (O2, 21%; O3, 10-6 %). Решта (~1%) складається здебільшого з аргону (0,93%) із невеликими домішками інших газів, зокрема вуглекислого газу (0,03%). Крім того атмосфера містить близько 1,3ч1,5Ч1016кг води, основну масу якої зосереджено у тропосфері

Номер слайду 4

Відповідно до змін температури з висотою в атмосфері виділяють такі шари. З кожним кілометром температура падає на 6 градусів.

Номер слайду 5

Озоносфе́ра — шар озону в атмосфері на висоті 20—25 км. Завдяки порівняно високій концентрації озону тут інтенсивно поглинається ультрафіолетова частина сонячної радіації. Тому озоновий шар має виняткове значення для розвитку життя на Землі, перешкоджаючи проникненню на поверхню планети згубного для всього живого ультрафіолетового проміння.

Номер слайду 6

Атмосфера - надійний одяг нашої планети

Номер слайду 7

Якщо людство не зменшить обсягу забруднень атмосфери й глобальна температура зростатиме й надалі, як це відбувається протягом останніх 20 років, то дуже швидко клімат на Землі стане теплішим, ніж будь-коли впродовж 100 тис. років. Це прискорить глобальну екологічну кризу.

Номер слайду 8

-Які шари атмосфери ви знаєте? -Що називають атмосферою Землі? -З чого складається атмосфера Землі? -Чому атмосферу називають одягом Землі? -Що забруднює атмосферу?

ppt
Додано
30 жовтня 2019
Переглядів
3250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку