Презентація на тему " Безпечне середовище очима дітей"

Про матеріал
Матеріал містить інформацію про освітнє середовище школи, що спливає на безпечне середовище дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечне середовище очима дітей

Номер слайду 2

Освітнє середовище школи — це місце, де: зустрічаються і взаємодіють не лише учні та вчителі, а й батьки, мешканці району, гості школи відбуваються не лише уроки, цікаві зустрічі, свята та концерти, але й лекції, семінари, тренінги тощо діють відкриті лабораторії та майстерні у різних галузях науки, мистецтва й технологій.

Номер слайду 3

Безпечне освітнє середовище – це стан освітнього середовища, в якому: наявні безпечні умови навчання та праці, комфортна міжособистісна взаємодія, що сприяє емоційному благополуччю учнів, педагогів і батьків, відсутні будь-які прояви насильства та є достатні ресурси для їх запобігання, а також дотримано прав і норм фізичної, психологічної, інформаційної та соціальної безпеки кожного учасника навчально-виховного процесу.

Номер слайду 4

Що впливає на безпечне освітнє середовище? Якість міжособистісних відносин позитивні фактори (довіра, доброзичливість, схвалення, толерантність); негативні фактори (агресивність, конфліктність, ворожість, маніпулятивність).2. Захищеність в освітньому середовищі – оцінка відсутності насильства у всіх його видах, формах для всіх учасників освітнього простору.

Номер слайду 5

3. Комфортність в освітньому середовищі – оцінка емоцій, почуттів та домінуючих переживань у процесі взаємодії дорослих і дітей в освітньому середовищі закладу.4. Задоволеність освітнім середовищем – задоволення базових потреб дитини у: допомозі та підтримці; збереженні та підвищенні її самооцінки; пізнанні та діяльності; розвитку здібностей і можливостей.

Номер слайду 6

Анкета моніторингу безпеки, комфортності освітнього середовища на уроках історії{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№Показник. Так. Частково. Ні1 Довіра2 Доброзичливість3 Схвалення4 Толерантність5 Агресивність6 Згуртованість7 Конфліктність, ворожість

Номер слайду 7

Топ правил ефективного вчителя1. Будьте терплячими: кожен учень навчається у своєму власному темпі.2. Порівнюйте роботу учня лише з його попередніми роботами, а не з роботами інших.3. Уникайте критики особистості учня при свідках, а також вживання слів «завжди», «ніколи».4. Створюйте ситуації успіху.5. Зменшуйте кількість заперечних слів та речень. Краще замінити їх на ствердні та позитивно спрямовані.6.  Давайте учням можливість виплескувати енергію (фізкультхвилинки, психологічні хвилинки)

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
18 березня
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку