Зростання успішності у навчанні: роль ресурсної кімнати у підтримці учнівського розвитку

Про матеріал
Презентація на тему "Зростання успішності у навчанні: роль ресурсної кімнати у підтримці учнівського розвитку" створена для використання у роботі під час проведення педагогічної ради, батьківських зборів тощо. В презентації викладено основні вимоги до ресурсних кімнат у освітніх закладах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зростання успішності у навчанні: роль ресурсної кімнати у підтримці учнівського розвитку. З досвіду роботи практичного психолога Валентини Шевченко Андріяшівського ліцею закладу ЗЗОШ І-ІІІст. Андріяшівського ОТГ

Номер слайду 2

Ресурсна кімната — це спеціально організований простір для розвитку дитини та гармонізації її психоемоційного стану. У цій кімнаті мають надаватись індивідуальні та/або групові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги. Вона потрібна для психологічного розвантаження, соціально-побутового орієнтування та формування навичок самообслуговування. Що таке “ресурсна кімната”?

Номер слайду 3

Мета ресурсної кімнати. Мінімізувати психологічний дискомфорт при адаптації дітей з фізичними та розумовими відхиленнями до активного розвитку та навчання. Створити умови для корекційно-розвиткових занять для дітей, які знаходяться на інклюзивній та індивідуальній формі навчання. Нові знання та інструменти для їх реалізації тут отримають не тільки учні, а й їхні вчителі, для яких у ресурсній кімнаті передбачено все необхідне для того, щоб грамотно побудувати інклюзивний освітній процес.

Номер слайду 4

Одним із завдань процесу навчання сучасної школи є створення комфортних умов, які сприятимуть включенню дитини у соціальну активність, набуттю освітніх навичок. Саме тому ресурсні кімнати є необхідним елементом сучасної школи, де ведеться інклюзивне навчання, тобто, спільне навчання дітей з особливими потребами та їхніх однолітків, які не мають таких обмежень.

Номер слайду 5

Ресурсний клас - це не лише поділений на зони простір, а і стале соціальне оточення — група учнів та вчителів і їх асистентів.

Номер слайду 6

Завдання щодо використання ресурсної кімнати. Психологічне розвантаження здобувачів освіти

Номер слайду 7

2. Соціально-побутове орієнтування, формування в учнів навичок самообслуговування

Номер слайду 8

3. Надання індивідуальних та/або групових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг

Номер слайду 9

Оснащення функціональних зон. Побутово-практична зона: Осередок, що виконує функції їдальніОсередок відпочинку

Номер слайду 10

Оснащення функціональних зон. Навчальна зона: Осередок для індивідуальних занять. Осередок для групових занять. Робочий осередок вчителя

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
18 березня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку