Презентація на тему: Детектив як жанр літератури, характерні ознаки жанру. Жанрове розмаїття детективів. Едгар Алан По (1809 – 1849) – засновник жанру детективу у світовій літерату

Про матеріал

Презентація до уроку у 7 класі на тему:

Детектив як жанр літератури, характерні ознаки жанру. Жанрове розмаїття детективів. Едгар Алан По (1809 – 1849) – засновник жанру детективу у світовій літературі. Захопливий сюжет повісті «Золотий жук».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легенда «Все в твоїх руках»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Тема уроку: Детектив як жанр літератури, характерні ознаки жанру. Жанрове розмаїття детективів. Едгар Алан По (1809 – 1849) – засновник жанру детективу у світовій літературі. Захопливий сюжет повісті «Золотий жук».

Номер слайду 10

Мета уроку: Навчальна: ознайомити учнів із життям і творчістю американського письменника Едгара По, показати багатогранність його особистості; дати теоретичні поняття про детектив; допомогти зрозуміти поняття «точка зору» та значення оповідач та розповідач; Розвивальна: розвивати навички виразного читання, усного мовлення, логічного мислення, дослідницької діяльності учнів, вміння аналізувати сюжет і композицію твору; Виховна: виховувати інтерес до літератури , пізнання незвичайного та загадкового.

Номер слайду 11

Очікувані результати: учні повинні мати уявлення: про поняття детектив, «точка зору» та значення оповідач та розповідач; учні повинні знати - біографію письменника, зміст твору, основних персонажів твору; Учні повинні вміти – аналізувати сюжет і композицію твору

Номер слайду 12

Детектив - (англ. todetect — розкривати, знаходити) — це один із різновидів пригодницької літератури, в якому описуються події, пов’язані з процесом розслідування і розкриття якогось злочину. Детектив має свою композицію: — зав’язка — інформація про злочин; — розвиток дії — процес розслідування; — розв’язка — простежуються дії детектива після того, як особа злочинця встановлена; — реконструкція злочину.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Новела - (італ. novella, від лат. novellus — новітній) — невеликий за обсягом прозовий епічний твір про незвичайну життєву подію з несподіваним фіналом, сконденсованою та яскраво вимальованою дією.Персонажами новели є особистості, зазвичай, цілком сформовані, що потрапили в незвичайні життєві обставини. Автор у новелі концентрує увагу на змалюванні їхнього внутрішнього світу, переживань і настроїв. Сюжет новели простий, надзвичайно динамічний, має ситуаційну чи психологічну несподіванку.

Номер слайду 15

Епіграф: Мій раю запашний, О, як далеко ти! Шарль Бодлер

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Релаксація - Відео

Номер слайду 18

Скарабей

Номер слайду 19

Оповідач- образ, який може бути в епічних і ліро-епічних творах. Він спостерігає і оцінює події збоку, як чуже життя. Це свого роду посередник між автором і героями. Його позиція може збігатися з авторською або не збігатися. Він має можливість порівнювати різні оцінки і погляди. Оповідач виступає у формі першої особи.

Номер слайду 20

Розповідач- образ, який може бути в епічному творі. Як правило, розповідач і є автором, і персонажем твору. Розповідач може бути далеким від автора або виразником авторських ідей. Він може бути спостерігачем, співучасником подій, суддею. Автор може не називати розповідача, але, читаючи твір, можна уявити стать, вік, соціальне становище розповідача.

Номер слайду 21

Поняття «Точка зору» Використання особи розповідача дає можливість представити таку точку зору, яка відрізняється від авторської. Оповідач є особою, яка знає про всіх, а розповідач знайомить нас із тим, що він бачить, або з тим, що з ним відбувалося.

Номер слайду 22

Гра «Чи уважний ти читач» (резерв) Пергамент Череп Тепла вода Кіт Жук Вогонь Сковорідка Криптограма

Номер слайду 23

Гра «Чи уважний ти читач» (резерв) жук — пергамент — вогонь — череп — кіт — тепла вода — сковорідка — криптограма.

Номер слайду 24

Відредагуйте речення з фактичними помилками (резерв)

Номер слайду 25

Оцінювання

Номер слайду 26

Очікувані результати: учні повинні мати уявлення: про поняття детектив, «точка зору» та значення оповідач та розповідач; учні повинні знати - біографію письменника, зміст твору, основних персонажів твору; Учні повинні вміти – аналізувати сюжет і композицію твору

Номер слайду 27

Домашнє завдання: Охарактеризувати головних персонажів твору (використовуючи цитатний матеріал) Підготувати аргументовану відповідь на запитання: «Завдяки яким особистісним якостям Легран досягає мети?»

ppt
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
12 квітня 2018
Переглядів
4705
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку