Презентація на тему "Дієслово" (3клас)

Про матеріал
Матеріал створено для посилення навчального ефекту, унаочнення, для підключення одночасно декількох каналів представлення інформації, для доступнішого пояснення навчального матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальне поняття про дієслово. Зв'язок дієслів з іменниками у реченні.

Номер слайду 2

Пригадай!Дієслово - це частина мови, що означає дію предметастрибаю читаю лежудивився спав малював розмовлятиму гратимусь пірнатиму кружляє летить рахуєкукурікає гавкає нявкаєрозкажу збудую мовчу

Номер слайду 3

Пригадай!Дієслово - це частина мови, що означає дію предмета і відповідає на питання. Що робить? Що робив? що робила?Що зробить? Що буде робити? Що роблять? Що робили? Що будуть робити?

Номер слайду 4

Прочитай вірш, назви дієслова з залежними іменниками. Жовкнуть трави в полі, квіти у ліску. Облітає листя із дерев в садку. Сумно вітер віє, гілочки лама. Плачуть хмари сиві - сонечка нема. (За К. Перелісною)

Номер слайду 5

Перевір себе. Жовкнуть Облітає Виє, лама Плачуть трави, квіти.листя. вітер. хмари.

Номер слайду 6

Попрацюй самостійно. Прочитай. Назви дієслова з іменниками, що з ними пов'язані. Січень січе, лютий лютує,Березень плаче, квітень квітує. Травень під ноги стелить травицю. Червень складає сіно в копицю. Липень медовий бджілок чарує. Серпень чудовий булки дарує. Вересень трусить груші в садочку. Жовтень гаптує клену сорочку. Йде листопад, застеля килими. Грудень надходить - початок зими. (Ф. Петров)

Номер слайду 7

Перевір себе. Січе січень Лютує лютий. Плаче березень Квітень квітуєСтелить травень Складає червень Чарує липень Дарує серпень Трусить вересень Гаптує (вишиває) жовтень Листопад йде, застеля. Надходить грудень .

pptx
Додано
17 травня 2020
Переглядів
3248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку