Презентація на тему "Дивовижна геометрія у природі кола та круга"

Про матеріал
Метою роботи є знайомство зі способами знаходження центра круга та поділ круга на рівні частини за допомогою креслярських інструментів та підручних засобів. Актуальність роботи полягає у практичному застосуванні способів поділу кола на рівні частини та визначення центру круга в різних галузях діяльності людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дивовижна геометрія у природі кола та круга 

Номер слайду 2

Коло- символ символ цілісності, єдності і сукупності, повноти і обмеженості, сталості та циклічності, вічності і нескінченності. Ця стародавня символіка кола розкривається у багатьох висловлюваннях: Коло спілкування. Круглий рік

Номер слайду 3

Метою роботи: знайомство зі способами знаходження центра круга та поділ круга на рівні частини за допомогою креслярських інструментів та підручних засобів. Об'єкт дослідження – коло та круг; підбір інструментів для знаходження центра круга. Предмет дослідження: алгоритм знаходження центра кола за допомогою креслярських інструментів та без них та поділ круга на рівні частини за допомогою циркуля та лінійки. Була висунута така гіпотеза: знайти центр кола та поділити його на частини можна різними способами із застосуванням креслярських інструментів та без них. .   Актуальність роботи полягає у практичному застосуванні способів поділу кола на рівні частини та визначення центру круга в різних галузях діяльності людини.

Номер слайду 4

Первісні люди для полегшення роботи знаходили круглі пластини які котилися. Так з'явилося перше колесо.

Номер слайду 5

Всі прикраси, намисто браслети мали форму кола.

Номер слайду 6

Гончарі виготовляли горщики, обертаючи глиняну заготовку на гончарному крузі.

Номер слайду 7

Серед усіх геометричних фігур коло має найбільшу площу, тому винайшли: Грамплатівка. Магнітофонна косета. Компакт-диск

Номер слайду 8

Круг - частина площини, яка обмежена колом. Коло є геометричним місцем точок, віддалених від деякої точки, що є його центром, на відстань, не більше даного, що є його радіусом.

Номер слайду 9

Відрізки, проведені з центру до точок кола, називаються радіусами. . Відрізок, кінці якого лежать на колі, називається хордою. Хорда, що проходить через центр, називається діаметром. Дотична- пряма,яка проходить через точку дотику кола і перпендикулярна до радіуса . Радіус - походить від латинського слова «радіус» - «спиця колеса». Хорда - грецьке слово і перекладається - «струна». Діаметр - «діаметрос» - теж грецького слово, перекладається - «діаметр». Елементи в колі

Номер слайду 10

Перетворення колеса з суцільного диска в обхід зі спицями поставило людину перед необхідністю розподілити спиці в колесі рівномірно.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Правильні многокутники в природі

Номер слайду 13

У будівництві широко застосовували поділ кола на рівні частини. Пам'ятник готичної архітектури Нотр - Дам де Парі або Собор Паризької Богоматері. Цей вітраж в архітектурі називається «троянда».

Номер слайду 14

Поділ кола на три рівні частини

Номер слайду 15

Поділ кола на п'ять частин

Номер слайду 16

Поділ кола на сім частин

Номер слайду 17

Цікаві факти про коло та круг. Хода мурах. Символ Сонця. Весільні обручки. Веселка. Овал- нуль ( в арабській системі числення)Річка Коло Місто Коло

Номер слайду 18

Висновок: В результаті дослідження істинність гіпотези підтвердилась,що в житті людина не може обійтися без понять круг та коло,умінь знаходити центр круга і ділити його на рівні частини через широкий спектр їх практичної спрямованості Триває розвиток цивілізації,зроблено безліч відкриттів, але відкриття зроблені вченими і сьогодні актуальні.

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Степаненко Лариса Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
1176
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку