Презентація на тему "До вершини знань"

Про матеріал

Презентація до уроку узагальнення та систематизації знань з української мови для 4 класу на тему "До вершини знань" ( урок - подорож)

Мета: виявити рівень сформованості пізнавальної активності учнів 4 класу, їх готовність до навчання в старшій школі;

систематизувати та узагальнити знання, здобуті в початковій школі;

прищеплювати інтерес до вивчення мови, виховувати бережливе ставлення до навколишнього середовища.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож до вершини знань

Номер слайду 2

Привал «Орфографія»Словниковий диктант Аеродром, восени, щодня,будь ласка, до побачення, портрет, механік, напам’ять, шістдесят, юннат, республіка, посередині.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Привал «Фонетика» Записати фонетичною транскрипцією: 1 учень – довкілля, Україна; 2 учень – середовище, оновлення. 3 учень – спочатку виписати слова, в яких букви ю, я позначають один звук, а потім – два звуки.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Привал «Будова слова. Словотвір» Розібрати слова за будовою і дібрати спільнокореневі: 1 учень – весняний; 2 учень – українська ; .

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Щороку, у третю суботу квітня, коли наша планета Земля вже готова до весняного оновлення, в Україні святкують День довкілля. Головною метою цього свята є поліпшення стану навколишнього середовища У цей день проводяться заходи по збереженню природи. Мешканці міст і сіл садять дерева й кущі, ліквідують стихійні звалища сміття, упорядковують території парків, скверів та алей, розчищають водойми. День довкілля в Україні майже співпадає з трагічною датою 26 квітня. Кожен громадянин повинен пам’ятати, що саме в цей день сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Безперечно, наслідки катастрофи – одна з найголовніших проблем довкілля, як у нашій країні, так і за її межами. І громадський обов’язок кожного з нас – пам’ятати й всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує. Треба жити в єдності з природою, берегти її багатства. І чудові краєвиди завжди милуватимуть людське око.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Привал «Морфологія» Виписати з тексту 1 ряд – по п’ять іменників, 2 ряд – по п’ять прикметників, 3 ряд – по п’ять дієслів. * Які ще частини мови є в тексті? Записати по два приклади.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Привал «Синтаксис» Синтаксичний розбір речення І чудові краєвиди завжди милуватимуть людське око.

Номер слайду 13

Канадський альпініст сфотографував себе на вершині Еверест, на фоні сміття, принесеного його попередниками

Номер слайду 14

pptx
Додано
6 травня 2018
Переглядів
914
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку