Презентація на тему "Емоційний інтелект"

Про матеріал
Емоційний інтелект. розкрито, що таке емоції і почуття. Що таке емоційний інтелект. З чого він складається та наведені приклади успішних людей з розвинутим емоційним інтелектом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емоційний інтелект

Номер слайду 2

Емоція vs Почуття. Емоція (від лат. Emoveo- хвилювати збуджувати)-це особливий стан, що виявляється в переживанні тих чи інших подій, але в тому разі, якщо ці події є для нас важливими, значущими. Емоції можуть бути викликаними не тільки реальними подіями, але й уявними. Почуття- більш глибокі та стійкі форми ставлення на відміну від емоцій.

Номер слайду 3

З часів Аристотеля налічують шість основних емоцій: радість, здивування, сум, гнів, страх і огиду[8]. Десять фундаментальних емоцій (за К. Ізардом) — це цікавість, радість, здивування, гнів, горе, відраза, зневага, страх, сором та вина. Базові емоції гарно проілюстровані в мультику «Думки навиворіт»

Номер слайду 4

Що таке емоційний інтелект?Емоці́йний інтеле́кт (EI) (англ. Emotional intelligence) — група ментальних здібностей, які беруть участь в усвідомленні та розумінні власних емоцій та емоцій оточуючих. Люди з високим рівнем емоційного інтелекту добре розуміють свої емоції і почуття інших людей, можуть ефективно керувати своєю емоційною сферою, і тому в суспільстві їхня поведінка більш адаптивна, і вони легше досягають своїх цілей у взаємодії з оточуючими

Номер слайду 5

5 Елементів емоційного інтелекту

Номер слайду 6

Приклади людей з добре розвинутим емоційним інтелектом Найбільш відомий приклад поганого навчання та яскраво розвинутого емоційного інтелекту Ві́нстон Че́рчилль — прем`єр – міністр Великої Британії, письменник, у роки Другої світової війни, лауреат Нобелівської премії з літератри 1953 року «за неперевершеність історичного й біографічного опису, за блискуче ораторське мистецтво, з допомогою якого відстоювалися найвищі людські цінності».

Номер слайду 7

Діана, принцеса Уельська ”Королева сердець” її щиро кохали піддані та люди з усього світу, вона надавала матеріальну та мораньну підтримку багатьом нужденним.

Номер слайду 8

 Свята ма́ти Тере́за – католицька черниця, засновниця доброчинних місій, лауреат Нобелівської премії миру за 1979 рік

pptx
Додано
21 травня 2020
Переглядів
3253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку