Презентація на тему "Епоха вікінгів"

Про матеріал
Презентація на тему "Епоха вікінгів" для учнів 7 класу. В даній презентації детально показано як зародилася та існувала Скандинавія у VIII-XIст.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епоха вікінгів. Підготувала:вчитель НРЦ «Родина Родіка ФУСТІЙ

Номер слайду 2

Скандинавський півострів завдовжки у 2 тис.км є найбільшим у Європі. Землі-майже не придатні до землеробства, тому основну роль у житті людей відігравало мореплавство та рибальство.

Номер слайду 3

Народи СкандинавіїВікінги-воїни-мореплавці або. Нормани-північні люди

Номер слайду 4

Характиристика вікінгів Сильні, вправні воїни-мореплавці, які віддавали перевагу життю, сповненому небезпек та пригод. Займалися торгівлею, створювали свої факторії (торгові поселення).

Номер слайду 5

ДРАКАРИ Дракари-судна вікінгів, які були найкращими в тогочасній Європі. Вони мали довжину 20м, а ширину 4-5м. Одне судно вміщувало 150 осіб. Нормани з гордістю називали їх «кіньми моря». Ніс свого корабля вони прикрашали випізьбленою з дерева головою дракона або змія.

Номер слайду 6

Епоха вікінгів Епоха вікінгів тривала 300років з VIII до XІст. Характерною рисою даної епохи є те, що вікінги приносили багато страждань поселенням приморських берегів Англії, Франції, Німеччини. У 842р. вони пограбували та спалили Лондон.

Номер слайду 7

Каннут Могутній(1017-1035рр.) Данський король, який об’єднав Данію, Норвегію, Англію, Швецію, Шотландію в єдину державу. Після його смерті держава розпалася, і в Англії відновилася влада англосаксів.

Номер слайду 8

Відкриття вікінгів Крім завойовницьких походів, «нормани» здійснили багато географічних відкриттів. Відкрили Ісландію та Гренландію.

Номер слайду 9

Відносини з Київською Руссю Між Скандинавією та Київською Руссю існували політичні, торговельні та культурні зв’язки.

Номер слайду 10

Жінка в скандинавському суспільстві Деякі скандинавські жінки мали надзвичайно високий статус. Вони мали досить високий рівень свободи, мали більші права й владу, ніж в інших громадах Середньвіччя.

Номер слайду 11

Історичний диктант«Епоха вікінгів» тривала…. Назва «нормани» перекладається як…. У Київській Русі «норманів» називали …. Вікінги спалили Лондон в……Кораблі норманів називалися……Хто обєднав всі скандинавські країни в єдину державу…. Основне заняття вікінгів…Жінка в скандинавському суспільстві мала…. Кальмарську унію було підписано в ….. Вікінги відкрили…. Основне занятття вікінгів…Ніс корабля вони прикрашали…

Номер слайду 12

Запамятайте дати!1. Кінець VIII-перша половина Xiст.- «Епоха вікінгів» в історії Середньовічної Європи.2.1397р. Кальмарська унія-об’єднання Данії, Норвегії та Швеції в єдину державу, під головуванням данських монархів.

Номер слайду 13

Домашнє завдання1. Твір-подорож « Мандрівка по Скандинавії в епоху вікінгів»

pptx
Додав(-ла)
Фустій Родіка
Додано
23 червня 2023
Переглядів
687
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку