Презентація на тему: "Ервін Умеров"

Про матеріал
Умеров Ервін народився в 1938 році в селі Яни-Сала Жовтневого району Кримської АРСР (нині село Рогово Красногвардійського району Криму) в родині службовців (учителів).Навчався в середній школі № 1 ім. А. С. Пушкіна, що перебувала в райцентрі Алти-Арик, в шести кілометрах від Паласана.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відомий кримськотатарський письменник. Ервін Умеров (1938-2007)

Номер слайду 2

Умеров Ервін народився в 1938 році в селі Яни-Сала Жовтневого району Кримської АРСР (нині село Рогово Красногвардійського району Криму) в родині службовців (учителів).

Номер слайду 3

У 1944 році, 6 років від роду, як і весь кримськотатарський народ, був репресований — висланий до Середньої Азії разом з батьками. Потрапив в глухе узбецьке селище Паласан Алти-Арикского району Ферганської області.

Номер слайду 4

Навчався в середній школі № 1 ім. А. С. Пушкіна, що перебувала в райцентрі Алти-Арик, в шести кілометрах від Паласана. Закінчив її в 1957 році. Після закінчення школи майбутній письменник працював спочатку слюсарем-арматурником на нафтопереробному заводі, потім — інспектором районного статистичного управління.

Номер слайду 5

Але любов до літератури, яка не давала йому спокою ще зі шкільної пори, приводить його в 1960 році разом зі своїм товаришем Емілем Амітом до Літературного інституту ім. А. М. Горького в Москві.

Номер слайду 6

Публікації«Дні нашого життя» (1959).«Хай завжди буде сонце».«До зірок».«Ураган».«Чорні потяги».«Дозвіл».«Самотність».«Друга наречена».

Номер слайду 7

З 1993 р Ервін Умеров був прописаний в Сімферополі і стояв в черзі на отримання житла. Але мрії всього його життя не вдалося збутися ... Страшна хвороба, виявлена ​​раптово, зжерла його буквально за півтора року. Письменник помер 24 лютого 2007 року в Москві. На його прохання рідні поховали його на батьківщині, в Криму.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Підлужна Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чесалова Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2021
Переглядів
3731
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку