Презентація на тему "Фонація та кінесика в діловому спілкуванні"

Про матеріал
Фонація та кінесика в діловому спілкуванні. Матеріал для тих хто хоче поглибити свої знання з теми невербальне спілкування та навчитись розуміти співрозмовників в діалогах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фонація та кінесика в діловому спілкуванніВиконала:студентка 11-УМ(б) групи. Попадюк Лариса

Номер слайду 2

Невербальні засоби спілкування - це система немовних знаків, що слугують засобами для обміну інформацією між людьми.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Фонація – це акустична система відображення невербальної поведінки людини.

Номер слайду 5

Загальні фонаційні ознаки, такі, як сила голосу, тембр, обертони, дикція і т.д., за своєю природою пов'язані з фізіологічними особливостями суб'єкта і залежні від його психічного стану, завжди супроводжують мовну артикуляцію і є зовнішнім показником фізичного стану суб'єкта.

Номер слайду 6

Кількість інформації, що передається:

Номер слайду 7

Кінесичні невербальні засоби (жести, пози, міміка) є найважливішими у спілкуванні. Кінесика (др.-грец.κίνησις — рух) — сукупність рухів (жестів, міміки), що застосовуються в процесі людського спілкування (за винятком рухів мовного апарату). Розділ паралінгвістики.

Номер слайду 8

Міміка репрезентує шість основних емоційних станів: гнів;радість;страх;печаль;подив;презирство. Міміка - це експресивні рухи м'язів обличчя, що виражають психічний стан, почуття, настрій людини в певний момент часу.

Номер слайду 9

ГНІВ

Номер слайду 10

РАДІСТЬ

Номер слайду 11

СТРАХ

Номер слайду 12

ПЕЧАЛЬ

Номер слайду 13

ПОДИВ

Номер слайду 14

ПРЕЗИРСТВО

Номер слайду 15

Погляд, спрямований у трикутник, вершиною якого є точка посередині чола, а основою - лінія між очима, є діловим. Він не опускається нижче очей. Якщо погляд фіксується нижче лінії очей - то це соціальний погляд. Інтимний погляд спрямовується в трикутник між очима і грудьми. З мімікою тісно пов'язаний візуальний контакт, тобто погляд, що становить важливу частину спілкування. Розрізняють діловий, світський та інтимний погляди.

Номер слайду 16

ВИДИ: Ритмічні жести дублюють інтонацію, виокремлюють певні частини висловлювання, підкреслюють логічний наголос, зміну темпу мовлення. Емоційні жести передають найрізноманітніші відтінки почуттів: подив, радість, захоплення, роздратування. Вказівні жести виконують функцію виділення якогось предмета серед однорідних. Зображувальними жестами відтворюють предмети, тварин, інших людей (їхню форму, рухи, розміри). Жести-символи інформують про певні дії, властивості, наміри. До жестів-символів належать умовні жести вітання, прощання, заклик до мовлення. Жести - це виражальні рухи рук, що передають внутрішній стан людини.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

почухування і потирання вуха - співрозмовник наслухався і хоче висловитися

Номер слайду 20

потирання скронь, підборіддя, прикривання обличчя руками - особа не налаштована розмовляти в цей момент

Номер слайду 21

людина відводить очі - підтвердження того, що вона щось приховує

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Поза - це мимовільна або зумисна постава тіла, яку приймає людина. Вирізняють "закриті" й "відкриті" пози.

Номер слайду 25

домінантним (долоня розвернута вниз);покірним (долоня розвернута вверх);рівноправним. Потиск руки може бути трьох типів:

Номер слайду 26

інтимна (від 0 до 45 см) - спілкування з дітьми, дружиною, коханими, коханими, найближчими друзями;особиста (від 45 до 120 см) - спілкування під час зустрічей, на вечірках, у кулуарах конференцій тощо;соціальна (суспільна) (від 120 до 400 см) - міжособистісне спілкування з малознайомими людьми;громадська (відкрита) (від 400 до 750 см) виступ лектора перед аудиторією. Виокремлюють чотири дистанції між учасниками спілкувального акту:

pptx
Додав(-ла)
Попадюк Лариса
Додано
7 листопада 2019
Переглядів
2754
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку