Презентація на тему:"Галицько-Волинське князівство"

Про матеріал
У Галицько-Волинському князівстві монументальна архітектура була провідним видом мистецтва. Кам’яне будівництво розвивалося у сакральній церковній, палацовій світській та оборонній архітектурі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Архітектура Галицько-Волинського Князівства

Номер слайду 2

Архітектура Галицько-Волинського князівства План і схема палацу в Боголюбові У Галицько-Волинському князівстві монументальна архітектура була провідним видом мистецтва. Кам’яне будівництво розвивалося у сакральній церковній, палацовій світській та оборонній архітектурі.

Номер слайду 3

Архітектура Галицько-Волинського князівства План і схема палацу в Боголюбові Галицько-Волинська архітектура ґрунтується на принципах сформованих в києворуській будівельній традиції, а отже, є органічним продовженням візантійської.

Номер слайду 4

Особливості архітектури Галицько-Волинського князівства 1.Якщо на землях Волині будівничі дотримувалися традицій, що склалися на придніпровських теренах, то в Галицькій землі застосовували здобутки романської архітектури, поширеної в Угорщині, Чехії, Польщі. 2.Особливостями галицької архітектури є надзвичайна різноманітність типів споруд, для оздоблення яких часто використовували білий камінь та спосіб облицювання стін керамічними рельєфними плитками із зображенням грифонів, орлів, воїнів, з рослинним і геометричним орнаментом тощо.

Номер слайду 5

Особливості архітектури Галицько-Волинського князівства 3.Розквіту архітектура Галицької землі досягла у 12 ст. за князювання Ростиславичів. У стольних містах тоді з'явилися муровані князівські палаци, кам'яні храми, оборонні споруди.

Номер слайду 6

 Будівництво фортець і міських укріплень Для давньої Русі характерними були дерев’яні та земляні оборонні укріплення. Такі укріплення надійністю не поступалися кам’яним, їх було важко зруйнувати і легко полагодити.

Номер слайду 7

 Будівництво фортець і міських укріплень Головною частиною міських фортець за тих часів були зруби – городні. Всередині їх засипали землею, а з боків скріплювали земляними укосами з допоміжними зрубами.

ppt
Пов’язані теми
Історія України, Інші матеріали
Інкл
Додано
5 квітня 2022
Переглядів
1944
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку