Презентація на тему "Характер"

Про матеріал
Презентація до уроку "Характер". В презентації виокреслено осносні риси характеру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Характер.

Номер слайду 2

Характер - це стійкі індивідуальні особливості особистості, що формуються і проявляються в діяльності та спілкуванні, зумовлюючи типові для неї способи поведінки

Номер слайду 3

Фактори, що впливають на формування характеру

Номер слайду 4

Риси характеруставлення до інших людей (принциповість та безпринципність, правдивість, тактовність і грубість, уміння спілкуватися, чуйність, ввічливість); ставлення особистості до себе (самолюбство, почуття власної гідності чи невпевненість, приниженість, скромність, самокритичність).

Номер слайду 5

Риси характеруставлення до справи, праці (ентузіазм, серйозність, відповідальність за доручену справу, занепокоєння результатами, працьовитість, ініціативність, лінощі, недбальство, байдужість); ставлення до речей (акуратність чи недбалість щодо книг, одягу, речей, бережливість або варварське ставлення)

Номер слайду 6

ОБГОВОРЕННЯ: Поясніть вислови про характер. Головне в людині - це не розум, а те, що ним керує: характер, серце, добрі почуття, передові ідеї. Лінь загартовує характер, якщо згадати, скільки потрібно зусиль, щоб її побороти. Наші характери утворюють наші звичаї. Перш ніж говорити людям, що у них слабкий характер, спробуйте прожити їх життя. Формування характеру починається у дитинстві і продовжується до самої смерті. У кожної людини три характери: той, який йому приписують; той, що він сам собі приписує; і, нарешті, той, що є насправді. 

Номер слайду 7

Вправа “Мій характер”{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Мої риси характеру, які я в собі люблю. Риси характеру, які б я хотів/ла розвинути в собіРиси характеру, які мені заважають і я б хотів/ла їх змінити Мої “найсильніші” риси характеру

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
23 жовтня 2023
Переглядів
313
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку