Презентація на тему Хімічна промисловість в Україні

Про матеріал
• Презентація до уроку 9-го класу з географії. • Презентація містить необхідний теоретичний матеріал для уроку. • Небагато та цікаво) • Бажаючі можуть скачати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічна промисловість в УкраїніВиконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Призначення хімічної промисловостіХімічний комплекс — один з провідних у структурі сучасної економіки. Від його розвитку, як і від розвитку машинобудування, значною мірою залежить науково-технічний прогрес. Комплекс хімічних виробництв виготовляє продукцію для всіх основних галузей промисловості, транспорту, сільського господарства, оборони, побутового обслуговування та інших сфер діяльності. Він істотно впливає на рівень і темпи розвитку економіки в цілому.

Номер слайду 3

Хімічний комплекс відіграє важливу роль у розширенні асортименту виробництва товарів народного споживання. У той же час, хімізація виробництва дозволяє постійно збільшувати випуск нових видів хімічних матеріалів для задоволення господарських потреб, забезпечує глибоку переробку природних ресурсів, підвищує ефективність сільського господарства тощо.

Номер слайду 4

Сировиною для розвитку хімічної промисловості в Україні є мінеральні ресурси, деревина, відходи і побічна продукція інших виробництв, продукція сільського господарства, вторинна сировина.

Номер слайду 5

Галузі хімічної промисловостіГірничо – хімічна промисловості Включає видобування, збагачування та первинну переробку апатитової і фосфоритної руд, природних калійних солей та руд, які містять сірку, бор, арсен тощо.

Номер слайду 6

Виробництва основної хіміїВиробництва основної хімії дають мінеральні добрива, кислоти, соду таіншу продукцію. Вони базуються на переробці місцевої сировини (кам’янасіль, відходи і побічна продукція коксохімічного, металургійного й нафтопереробного виробництв) та привізних ресурсів (фосфорити, природний газ тощо).

Номер слайду 7

Промисловість хімічних волокон і тканинвиробляє штучне і синтетичне волокно, целофанову плівку тощо. У іншому випадку переважно з нафти і нафтових газів синтезують полімери і на їхній основі отримують синтетичні волокна – капрон, лавсан, ней-лон.

Номер слайду 8

Промисловість органічного синтезу охоплює заводи, що виробляють напівпродукти для отримання полімерів і власне полімери — синтетичні смоли, пластмаси, синтетичний каучук, хімічні волокна. Полімери переробляють на кінцеву продукцію: зі смол і пластмас отримують різноманітні вироби побутового, промислового, будівельного, науково-технічного призначення (пляшки, мішки, пакети, іграшки, труби, лінолеум, шпалери, тощо); синтетичний каучук переробляють на гуму, з якої отримують шини, гумотехнічні вироби, взуття; хімічні волокна спрямовують у текстильну промисловість. Промисловість органічного синтезу

Номер слайду 9

Виробництво мінеральних добрив. Провідним в основній хімії є виробництво мінеральних добрив. В Україні виготовляють різні їх види: азотні, фосфорні, комбіновані. Азотні добрива виробляють на основі аміаку, який отримують із природного газу та відходів коксохімічного виробництва.

Номер слайду 10

Виробляє понад 2,5 тис. різновидів лаків, фарб, ґрунтовок, шпаклівок, що застосовуються для захисту від атмосферного впливу, а також для декоративної обробки машин, пристроїв, виробів з металу, залізобетону, деревини, пластмас. Лакофарбова промисловість

Номер слайду 11

Фармацевтична промисловість. Пов'язана з дослідженням, розробкою, масовим виробництвом, вивченням ринку і розподілом лікарських засобів, переважно призначених для профілактики, полегшення і лікування хвороб.

Номер слайду 12

Парфумерно-косметична промисловість Виробництво продукції побутової хімії.

Номер слайду 13

При розміщенні хімічних підприємств істотне значення має врахування екологічного чинника. При недосконалій технології галузь має багато відходів, що негативно впливають на навколишнє середовище. Необхідно вдосконалювати технологію виробництв, впроваджувати безвідходні і маловідходні технології, уникати надмірної територіальної концентрації виробництва. Всі вищезазначені чинники по-різному проявляються при розміщенні окремих видів виробництв галузі. Проблеми розвитку хімічної промисловості

pptx
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку