Презентація на тему (Інфекційні захворювання нервової системи людини)

Про матеріал
Презентація на тему: (Інфекційні захворювання нервової системи людини) у презентація розповідається про 5 хвороб та як їх уникнути презентація для діток які навчаються в 9-клас у презентації 9-слайдів презентація з анімацією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інфекційні захворювання нервової системи людини

Номер слайду 2

Розберімо кожну хворобу окремо

Номер слайду 3

1). Хвороба Альцгеймера. Хвороба Альцгеймера — це нейродегенеративне захворювання, яке прогресує у повільному темпі та поступово знищує клітини мозку. Воно є найпоширенішим видом деменції і складає близько 60–65% від усіх випадків. Захворювання було названо на честь німецького невролога Алоїза Альцгеймера 

Номер слайду 4

2). Епілепсія. Епілепсія – це хронічний розлад мозкової діяльності, для якого характерні повторюються напади. Ці напади виявляються у вигляді короткочасних мимовільних судом у якоїсь із частин тіла або по всьому тілу. Іноді людина може зомліти чи втратити контроль за функціями кишківника чи сичового міхура.

Номер слайду 5

3). Хвороба Гантінгтона. Хвороба Гантингтона (відома також як Хорея Гантингтона ) — генетичне захворювання нервової системи, що вражає людину у віку 35-50 років внаслідок змін у гені IT-15, що знаходиться на 4-ій хромосомі, яке призводить до атрофії стріатуму, а на пізній - до атрофії кори головного мозку.

Номер слайду 6

4). Хвороба Паркінсона. Хвороба Паркінсона - це повільне прогресуюче хронічне неврологічне захворювання, притаманне людям літнього віку. Серед основних симптомів - тремор і сповільненість рухів, також захворювання може спричиняти депресивний стан, проблеми зі сном та пам'яттю.

Номер слайду 7

5). Розсіяний склероз. Розсіяний склероз, або множинний склероз — хронічне запальне захворювання центральної нервової системи, при якому власні імунні клітини організму хворого атакують мієлін, «ізолюючу оболонку», що оточує нервні волокна.

Номер слайду 8

Мої рекомендації як уникнути цих інфекційних хвороб!Правильно та корисно харчуватися,Завжди бути спокійним та на позитиві,Добре висипатися, Не перероблятися, Працювати не менше 8-х годин у день,Побільше гуляти,Побільше робити гімнастичні вправи на свіжому повітрі.

Номер слайду 9

Будьте здорові!!!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
30 серпня 2022
Переглядів
1002
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку