Презентація на тему "Інструктажі з охорони праці"

Про матеріал
Презентація на тему "Інструктажі з охорони праці" викристовується при викладанні теми з предмету "Охорона праці" розділ І "Правові та організаційні основи охорони праці" для учнів системи профтехосвіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Инструктажі з охорони праці

Номер слайду 2

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Инструктажі з охорони праці За характером та часом проведення інструктажі з питань охорони праці поділяються на такі: вступний; первинний; повторний; позаплановий; цільовий.

Номер слайду 3

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Инструктажі з охорони праці Вступний інструктаж проводиться: з усіма працівниками, які щойно були прийняті на роботу незалежно від їх освіти та стажу роботи; з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство і беруть безпосередню участь у виробничому процесі; з учнями при зарахуванні до навчального закладу; з учнями, які прибули на підприємство для проходження виробничої практики; під час екскурсії на підприємство.

Номер слайду 4

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Инструктажі з охорони праці Первинний інструктаж проводиться: з новоприйнятим на підприємство працівником; з працівником, який переводиться з одного цеху виробництва до іншого; з працівником, який буде виконувати нову для нього роботу; з відрядженим працівником, який бере безпосередню участь у виробничому процесі на виробництві; з учнями на початку занять у кожному кабінеті на початку вивчення кожного нового предмета; перед виконанням кожного навчального завдання, пов'язаного з використанням різних механізмів, інструментів, матеріалів тощо.

Номер слайду 5

Moyea PPT To DVD Burner Convert PowerPoint to DVD & PowerPoint to Video Http://www.dvd-ppt-slideshow.com Инструктажі з охорони праці Повторний інструктаж проводиться: з усіма працівниками за програмою первинного інструктажу в повному обсязі: на роботах з підвищеною небезпекою – 1 раз в квартал, на інших роботах – 1 раз в півріччя.

Номер слайду 6

Инструктажі з охорони праці Позаплановий інструктаж проводиться: при введенні в дію нових, переглянутих або доповнених нормативних актів про охорону праці; при зміні технологічного процесу, заміні або модернізації обладнання, приладів та інструментів, вихідної сировини, матеріалів, інших факторів, які впливають на охорону праці; при порушеннях працівниками вимог нормативних актів про охорону праці, які можуть призвести або призвели до травм, аварій, пожеж тощо; при виявленні особами, які здійснюють державне спостереження і контроль за охороною праці, незнання вимог безпеки щодо робіт, які виконуються працівником; якщо в трудовому процесі виконавця робіт сталася перерва понад 30 календарних днів - для робіт з підвищеною небезпекою, а для решти робіт - понад 60 днів; з учнями - в кабінетах, лабораторіях, майстернях тощо при порушеннях ними вимог нормативних актів про охорону праці, яке може призвести або призвело до травм, аварій, пожеж.

Номер слайду 7

Инструктажі з охорони праці Цільовий інструктаж проводиться при виконанні разових робіт, які не пов'язані з безпосередніми обов'язками за фахом (вантажно-розвантажувальні роботи, разові роботи за межами підприємства, цеху тощо); при ліквідації аварії, стихійного лиха; при проведенні робіт, на які оформляється наряд-допуск; з вихованцями та учнями в разі організації масових заходів (екскурсій, походів, спортивних змагань, тощо).

Номер слайду 8

Инструктажі з охорони праці Вступний - це загальний інструктаж, який проводить інженер з охорони праці перед початком роботи в період оформлення на роботу. Первинний, повторний, позаплановий і цільовий інструктажі проводить безпосередній керівник робіт (викладач, майстер в / н, начальник виробництва, цеху, дільниці, тощо). З учнями повторного інструктажу в училищі не проводять

Номер слайду 9

Инструкії з охорони праці складаються з таких розділів: Загальні положення; Вимоги безпеки перед початком роботи; Вимоги безпеки під час виконання роботи; Вимоги безпеки після закінчення роботи; Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.

Номер слайду 10

Переглядаються не рідше одного разу на 5 років, Для професій або видів робіт з підвищеною небезпекою не менше одного разу на 3 роки. Инструкції з охорони праці

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. фанта оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ремез Марина Леонідівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
28 травня 2021
Переглядів
7455
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку