Презентація на тему "Історичні джерела"

Про матеріал

Мета: навчити розрізняти історичні джерела за видами; охарактеризувати роль та значення речових історичних джерел у вивченні історії; розвивати навички роботи з історичними джерелами ; з'ясовувати роль речових джерел у вивченні історії, на елементарному рівні здобувати інформацію, що містять історичні джерела; виховувати шанобливе ставлення до історичних пам'яток, створити умови для розуміння, як працювати з історичними джерелами, на конкретних прикладах; визначати особливості різних історичних джерел; формувати критичний підхід до аналізу історичних джерел; пояснити, що для повного та достовірного вивчення минулого потрібно залучати різні історичні джерела.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стародавня історія УкраїниІсторичні джерела

Номер слайду 2

Історичне джерело – речова чи писемна пам'ятка, що є свідченням минулого, а також мови народів, традицій, вірування, свята, пісні, легенди, перекази, що сягають далекої давнини. РечовіМовніПисемніЕтнографічніУсніФото-, відеодокументи

Номер слайду 3

Речові джерела. Зброя. Посуд. Монети. Одяг. Руїни будівель. Прикраси. Знаряддя праціАРХЕОЛОГІЯ

Номер слайду 4

Усні джерела. ПісніЛегенди. Перекази. Прислів'я. Міфи. Загадки. Казки

Номер слайду 5

Писемні джерела. Літописи. Закони. Документи. Щоденники, мемуари. Художні та наукові твори. Міжнародні договори. Періодика (газети, журнали).

Номер слайду 6

Етнографічні джерела. Культура. Побут. Походження. ТрадиціїЗвичаї

Номер слайду 7

Мовні (лінгвістичні) джерела. Під лінгвістичними джерелами розуміють пам’ятки мови, що містять цінні відомості з історії її розвитку і мають важливе значення для вивчення етнічної історії, історії культури, науки тощо. 

pptx
Додано
24 липня 2022
Переглядів
5086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку