Презентація на тему "Історія музичного мистецтва" 5 клас

Про матеріал

Презентація уроку на тему "Історія музичного мистецтва" 5 клас (Крндратова).

1 слайд: Титулка

2 слайд: (Продовж речення)

1) Вид мистецтва, в якому зміст передається за допомогою впорядкованих музичних звуків — це....

2) Інструментальні твори і виконуються ….
3 слайд: Повторення вивченого (Бесіда);

4 слайд: (Зображення);

5 слайд: Визначення (Народна та професійна музика)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія музичного мистецтва. Урок №2 5 клас

Номер слайду 2

1. Вид мистецтва, в якому зміст передається за допомогою впорядкованих музичних звуків — це- Музичне мистецтво - Кіномистецтво- Хореографія- Образотворче мистецтво 2. Інструментальні твори і виконуються ….- голосом- на музичних інструментах- пташками- учнями 

Номер слайду 3

3. Розкажіть про шлях музики від творця до слухача.4. Що ми називаємо музикою?5. З якими видами мистецтва воно пов’язане?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Народна музика — це традиційна музика різних народів та регіонів;часто передається з покоління в покоління усно. До народної музики належать народні пісні, інструментальні твори та музика до танців. Професійна музика — це музика, створена композиторами; вона написана в певному жанрі, музичній формі, має свої засоби виразності та відображає музичний образ, який створив її автор.

Номер слайду 6

Крістоф Вшіібальд Ґлюк. Мелодія з опери «Орфей та. Еврідіка».

Номер слайду 7

Музичний словничок. Мелодія — це засіб виразності музики, що допомагає створити музичний образ. Це одноголосне вираження музичної думки; основний елемент музики. Музичний твір мелодійного, співучого характеру композитори іноді називають «мелодія».6. Виконання творчого завдання. Прослухайте мелодію композитора К. В. Ґлюка ще раз й створіть на папері за допомогою пензлика та акварельних фарб той образ, який навіяла вам музика.

Номер слайду 8

Рефлексія.• Що ви знаєте про історію виникнення музики?• Чим давня музика відрізняється від сучасної?• На які види поділяється музика?• Назвіть музичний твір про чарівну силу музики.• Розкажіть міф про Орфея.• Яка музика на уроці вам запам’яталася найбільше? Розкажіть про неї.

Номер слайду 9

Дякую за урок!

pptx
Додано
7 жовтня 2018
Переглядів
2841
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку