Презентація на тему: "Ізомери"

Про матеріал
Презентація на тему "Ізомери". У цій презентації розглядається поняття ізомери, а також види ізомерів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ізомери в природі

Номер слайду 2

Що таке ізомери?Ізомери – це сполуки, які мають однаковий якісний та кількісний склад, але різну будову і різні фізико-хімічні властивості. Ізомерія явище, яке полягає в існуванні сполук, що мають однакові молекулярні формули, але відрізняються порядком зв’язування атомів у молекулі чи розташуванням атомів у просторі, внаслідок чого вони є відмінними за фізичними і хімічними властивостями.

Номер слайду 3

Види ізомерії

Номер слайду 4

Види ізомеріїСтруктурна ізомерія: Явище, при якому існують сполуки, однакові заскладом і молекулярною масою, але розрізняютьсяза будовою і властивостями- ізомери. Міжкласова ізомерія:Ізомери відносяться до різних класів сполук. Просторова ізомерія: Явище, що полягає в існуванні ізомерів сполук,однакових за складом і молекулярною масою, алеякі розрізняються по розташуванню атомів впросторі та різних за властивостями. Просторові ізомери діенів

Номер слайду 5

Види структурної ізомерії: Карбонового скелету:Ізомери відрізняються типом карбонового ланцюга. Положення кратного зв’язку: Обумовлена здатністю атома Карбону утворювати різні типи зв’язків. Положення функціональної групи:Ізомери відрізняються положенням функціональної групи.

Номер слайду 6

Карбонового скелету. Положення кратного зв’язку. Положення функціональної групи

Номер слайду 7

Види просторової ізомеріїГеометрична ізомерія: Цис- транс- ізомерія, також відома як геометрична ізомерія або конфігураційна ізомерія — це термін, який використовується в органічній хімії, і відноситься до молекул із однаковою молекулярною формулою та послідовністю зв'язків, але з різним за геометрією розташуванням окремих функціональних груп чи частин молекули. Оптична ізомерія: Явище при якому молекули сполук відображаються, як дзеркальне відображення Оптичні ізомери аланіна дзеркало.

Номер слайду 8

- Алкен- Цитоалкен. Міжкласова ізомерія. Геометрична ізомерія. Цис-ізомер. Транс-ізомер. Оптична ізомерія

Номер слайду 9

Кінець. У цій презентації я розповів вам, що таке ізомери та які є види ізомерів.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
23 січня 2023
Переглядів
8190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку