Презентація на тему "Казкові пригоди" для 4 класу НУШ

Про матеріал
Даний матеріал стане в нагоді вчителям, які викладають мистецтво або музичне мистецтво у 4 класі за підручником О.Калініченко, Л. Аристова за НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казкові пригоди. Урок музичного мистецтва 4 клас

Номер слайду 2

Хто не чув про неймовірніпригоди Гуллівера — головного героя фантастичноготвору Джонатана Свіфта?Цей невтомний мандрівник,подорожуючи на кораблі,побував у багатьох країнахсвіту. Винахідливий Гуллівер заслужив прихильністьмешканців вигаданих країн:як маленьких людей — ліліпутів, так і могутніх велетнів.

Номер слайду 3

Нині слово «гуллівер»часто використовуютьдля характеристики гіганта, хоча насправді казковий Гуллівер був людиною середнього зросту. Персонаж фантастичного твору набув такоїпопулярності, що улюблені дітьми цукерки великого розміру назвали його ім’ям.

Номер слайду 4

Сьогодні разом із Гуллівером ми відправимось у країну Ліліпутів. А допоможе нам здійснити цю подорож — МУЗИКА! Український композитор Володимир Птушкінстворив сюїту «Гуллівер», яка виконується на фортепіано в 4 руки, тобто двома виконавцями.

Номер слайду 5

Птушкін Володимир Михайлович (нар. 29 січня 1949, м. Луганськ) — український композитор, піаніст, педагог. Творчість Володимира  Михайловича відома далеко за межами рідного міста та країни. Його твори протягом багатьох років здобули визнання у різних слухачів і охоплюють майже всі музичні жанри. В. Птушкін особисто бере участь у виконанні своїх творів в багатьох концертах різних міст країни та за її межами. Багато виступає як соліст-піаніст та концертмейстер.

Номер слайду 6

Що ж таке сюїта?Сюїта –це циклічна музична форма,яка складається з кількох контрастних частин. Сюїта, з якою ми познайомимось, складається з шести частин. I «Увертюра» II «Ліліпути» III «Гавот» IV «Шляхи-дороги» V «Романс лапутян» VI «Турнір придворних канатоходців»

Номер слайду 7

Слухання 1 і 2 частин сюїти

Номер слайду 8

Аналіз прослуханої музики. Обери склад виконавців, що виконують фрагменти. СОЛО ДУЕТ ТРІО КВАРТЕТЩо ти уявив/уявила, слухаючи музику? Як музика передає кроки маленьких людей? У чому незвичність виконання цих п’єс?

Номер слайду 9

Розучування пісні «Вітерець»(музика і вірші І. Танчака)

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Oбревко Лариса Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кучкова Наталия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
2616
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку