Презентація на тему "Класицизм: Музика"

Про матеріал

Матеріал для уроку "Мистецтво" 8 клас до підручника

Масол Л.М. Презентація на тему "Класицизм МУЗИКА"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

З середини XVIII до початку XIX ст. (орієнтовно 1750-1820 рр.) у Західній Європі, а потім і в Росії радикальна зміна поглядів на світ, перегляд соціальних цінностей і правил поведінки отримують відображення в музичному мистецтві, яке називають "класицизмом".

Номер слайду 2

". Музичний класицизм не без підстав вважається стилем, а не просто епохою, як бароко: твори композиторів цього історичного етапу відрізняє яскраво виражене художнє єдність тем, образів, мови, форми. Саме в цей час у західноєвропейській музиці складаються "зразкові" для всієї подальшої історії структури сонати і симфонії

Номер слайду 3

Найвідоміші представники музичного класицизму Й. Гайдн, В. А. Моцарт і Л. Бетховен. У кожного з них своя неповторна доля, і яскрава особистість визначає унікальний стиль, який цілком можливо простежити і пояснити.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У цей період виникли сонати для різних інструментів, найбільше — для фортепіано. У Й. Гайдна таких сонат дуже багато, у В. А. Моцарта — понад 30, а у Л. ван Бєтховена — 32. У них відображено широке коло образів, втілено багатство людських переживань, настроїв, думок. Чому ж класики надавали перевагу фортепіано? (відповіді учнів) Фортепіано — музичний інструмент, який виник у період класицизму на основі вдосконалення конструкції клавесина. Поступово він набув поширення в побутовому музикуванні та концертному житті, відповідно закріпилися його різновиди — піаніно і рояль.

Номер слайду 8

– Що нового ви дізналися на уроці? −Назвіть композиторів, представників «віденської класичної школи». −Які музичні жанри набули свого кульмінаційного розвитку в їх творчості? −Схарактеризуйте жанр сонати. Що нового привнесли композитори-класики в цей жанр?

pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Масол Л.М.)
Додано
30 січня 2022
Переглядів
514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку