Презентація на тему " Колір як засіб створення образу в живописі. Створення засобами кольору певного за характером образу. Композиція "Мелодія осені"

Про матеріал
Презентація на тему " Колір як засіб створення образу в живописі. Створення засобами кольору певного за характером образу.Композиція "Мелодія осені", створена за допомогою інтернет-ресурсів в допомогу учителю до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок образотворчого мистецтва в 4 класіТема уроку: Колір як засіб створення образу в живописі. Створення засобами кольору певного за характером образу. Композиція « Мелодія осені». Вчитель: Філіпчук О. П. Загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів №12 м. Бердичева

Номер слайду 2

Щоб здогадатися про що ми будемо зараз говорите, відгадай ребус,,,(колір)

Номер слайду 3

- Що таке колір? Світловий тон чого-небудь; забарвлення. В якому виді мистецтва він відіграє найважливішу роль? В живописі він відіграє найважливішу роль, там колір є виражальним засобом. - Чи можна кольором передати настрій? Колір - зображувальний і емоційний засіб живопису. За допомогою кольору, передається краса й багатство барв навколишнього світу. Подібно до музики кольори викликають у людей різні емоції, впливають на настрій та працездатність.

Номер слайду 4

Багатство кольорів, яке існує в довкіллі, кожен художник сприймає по-своєму, узагальнює та розкриває їх відповідно до власного творчого задуму, а іноді й суттєво трансформує, переосмислює. Картини А. Куїнджі

Номер слайду 5

Використовуючи знання з колористики та відомості про емоційні мож-ливості кольору, живописці можуть створювати певні за характером образи у будь-якому жанрі мистецтва. Художньо-образна характеристика твору зале-жить від колірної гами та живописного прийому роботи.

Номер слайду 6

Із власного досвіду ти знаєш, що один і той самий пейзаж виглядає по-різному залежно від пори року, погодних умов і навіть частини добі. Так, уранці переважають кольори холодних відтінків, увечері- теплих; опівдні кольори світлі й контрастні, уночі- наближені за тоном.

Номер слайду 7

Ви вже знаєте, що сприйняття кольору залежить від багатьох факторів, але головним чином – від освітлення. Різноманітні розжарені тіла (сонце, електрична лампочка, розпечений метал, багаття тощо) випромінює пряме світло, а всі навколишні предмети, на які воно потрапляє, стають джерелами відображення світла. Пряме світло – яскраве, інтенсивне, а відображене – м’яке, розсіяне.

Номер слайду 8

Запам’ятай! За допомогою кольору живописець не лише створює певний за характером і настроєм образ, а й виділяє композиційний центр, передає глибину простору та підсилює світлові ефекти.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Художньо- творча робота

Номер слайду 11

Полюбуємося осінніми фотографіями

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Художньо- творча робота. Творче завдання. За допомогою акварельних або гуашевих фарб створи живописну композицію « Мелодія осені». Продумай сюжет і добери гармонійні кольори для пейзажного мотиву з урахуванням частин доби (ранок, полудень, вечір). Намагайся передати у своїй роботі м’який ліризм і чарівність осінньої природи. Втілити творчій задум тобі допоможе вірш Дмитра Павличка.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Учнівські роботи

Номер слайду 16

Учнівські роботи

Номер слайду 17

Учнівські роботи

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Дякую за чудову роботу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пинів Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Образотворче мистецтво 4 клас (Резніченко М.І., Трач С.К)
Додано
21 вересня 2020
Переглядів
2110
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку