Презентація на тему "Квіти – природна краса, послана як подарунок природи людині"

Про матеріал
Презентація створена , як подання нової інформації: пізнавальної та розвиваючої. Вона включає послідовність, чіткість та правильність викладу матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квіти – природна краса, послана як подарунок природи людині

Номер слайду 2

У грудні 2018 року на основі аналізу викопних решток рослин, названих Nanjinganthus, було отримано дані, що перші квіти виникли 250 млн років тому.

Номер слайду 3

Перше визначення квітки дав німецький поет і вчений В. Гете в праці “Метаморфози рослин”

Номер слайду 4

Вчені нарахували більше 350 000 різновидів квіткових рослин. Кожен вид має свій особливий аромат, колір, форму. Вони приносять в наше життя радість і чарівність.

Номер слайду 5

Людина почала вирощувати квіти більше 4000 років тому, і першими до цього додумалися древні єгиптяни.

Номер слайду 6

Квіткові символи. Троянда – символом кохання, урочистої краси, вроди. Півонія– символ розквіту дівочої краси й зрілості. Конвалія – символ сердечної щедрості, душевної відкритості й надмірної довірливості.  

Номер слайду 7

Підсніжник – провісник тепла, символ сподівань на краще майбутнє. Айстра – символ чистого і ніжного кохання. Лілея — символізує, сильні дівочі чари, привабливість, чистоту та цнотливість.

Номер слайду 8

Ромашка — символ чистого кохання, ніжності та шлюбної відданості й вірності. Волошки – говорять про скромність і ніжність. Маки – означають красу та молодість.

Номер слайду 9

Легенда про Нарциса Прекрасний юнак відклонив любов німфи Ехо. За це він був покараний: побачивши у воді власне відображення, закохався в нього. Охоплений невгамовною закоханістю до себе, він помер, а на згадку про нього залишилася гарна, запашна квітка, віночок якого так і хилиться донизу, як би бажаючи ще раз помилуватися собою в воді.

Номер слайду 10

Не тільки живі квіти захоплюють нас, дарують радість і чудовий настрій, але і паперові квіти володіють такою властивістю. Папір - це дуже зручний матеріал, що дозволяє зробити практично будь-які квіти, зімітувати їх природних шарм і витонченість.

Номер слайду 11

Нарцис в техніці квілінг

Номер слайду 12

Послідовність виготовлення аплікації1.3.4.2.

Номер слайду 13

6.5.8.7.

Номер слайду 14

Квілінг: мистецтво, що доступне кожному

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
12 квітня 2021
Переглядів
5250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку