Презентація на тему Лісове господарство світу.

Про матеріал
• Презентація до уроку 9-го класу з географії. • Презентація містить необхідний теоретичний матеріал для уроку. • Небагато та цікаво) • Бажаючі можуть скачати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лісове господарство світу. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Світові лісові ресурси характеризуються: розмірами лісової площі (4,2 млрд. га ) лісистість-32% запасами деревини За останні двісті років лісистість земної кулі зменшилась вдвічі і обезлісення набуло загрожуючих масштабів. З цим пов′язано й розширення ерозії грунтів, і скорочення запасів кисню в атмосфері..

Номер слайду 3

Лісове господарство займається розведенням (насадженням), упорядкуванням, захистом та охороною лісів; розвинене в усіх регіонах України, найбільше — у Карпатах і на Поліссі. Лісове господарство складається з:лісівництва (вирощування,догляд і охорона лісів);лісозаготівлі ( рубання лісу);одержування та первинного оброблення технічної або паливної деревини;збирання дикорослих лісових продуктів.

Номер слайду 4

Ліси світу утворюють два величезних за протяжністю пояси – північний і південний. Переважають хвойні породи: Найбільші масиви лісів мають Росія, Канада, США, Швеція та Фінляндія. Переважають листяні породи: Центральна і Південна Америка, Екваторіальна Африка, Південна і Пд-Східна Азія.

Номер слайду 5

Головні лісорозробки з особливо цінних порід деревини мішаних порід (в США, Канаді, Фінляндії, Швеції, Китаї). Раніше використовували в основному на дрова, в останній час в багато раз збільшився експорт в Японію, Західну Європу, США.

Номер слайду 6

Лісозаготівля. Лісозаготівельна промисловість проводить вирубування, вивіз і первинну обробку деревини, її продукція — ділова деревина, яка використовується у деревообробній і целюлозно-паперовій промисловості, будівництві.

pptx
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку