Презентація на тему "Листи та їх різновиди"

Про матеріал
Презентація на тему "Листи та їх різновиди" створена для ознайомлення учнів з часовим проміжком листування від давніх часів до сьогодення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Голубина пошта — це використання свійських голубів для доставки повідомлень. Голуби завжди були ефективні як посланці завдяки своїй природній здатності швидко знаходити найкоротший шлях додому. Птахів зазвичай транспортували до місця призначення у клітках, а там — за потреби, прив'язували до лапок компактно складений папірець з написаним повідомленням, і відпускали на волю. Голуб, звичайно, летів назад додому, де його власник міг прочитати отриманого листа.

Номер слайду 3

? Як правильно підписати поштовий конверт

Номер слайду 4

?

Номер слайду 5

• Адресу отримувача листа потрібно вказувати у правому нижньому куті. Вашу адресу, тобто адресу відправника – у лівому верхньому куті конверта. При написанні адрес відправника та одержувача на конверті потрібно вирівнювати текст по лівому краю. • Для того, щоб лист знайшов свого адресата, інформація про відправника та одержувача повинна бути написана розбірливим почерком. • При заповненні конверта не можна допускати орфографічних помилок та наносити написи, наклейки або знаки, які не стосуються адрес відправника та одержувача. • При написанні адреси на конверті не можна скорочувати назви вулиць і населених пунктів, інакше лист взагалі може не дійти до одержувача. • Конверт заповнюється українською або російською мовою (при відправленні в межах України). Якщо конверт відправляється за кордон в далеке зарубіжжя, то писати адресу потрібно англійською мовою або мовою країни одержувача. • Заповнювати дані на конверті можна будь-якими чорнилами, окрім червоного, жовтого та зеленого.

Номер слайду 6

Словникова робота Лист Інтернет Поштова скринька Листоноша Листоноша Адресант Адресат

Номер слайду 7

Частини тексту листа Приклади Зачин обов'язково вживається звертання Шановна Світлано Анатоліївно! Дорога сестричко! Любий друже! Основний зміст листа - повідомлення про новини подяка, передача вітань Напишу тобі, що у мене нового в школі (вдома) … Я хочу розповісти Вам… Кінцівка прощання, підпис Дата і місце написання До побачення… Міцно цілую і обнімаю… Ваш онук (онучка)… Твій друг (твоя подруга)… 6 грудня 2011р. Артемівськ

Номер слайду 8

Правила листування 1. Вчасно відповідати  на   листи . 2. Писати  на  якісному папері. 3. Дбати про почерк, охайність в оформленні  листа . 4. Писати ввічливо, з повагою до адресата. 5.Дотримуватися композиції  листа  (початку, основної частини, закінчення). 6.Домагатися стислості, конкретності та виразності. 7. Ставити розбірливий підпис, число. Не забувайте про культуру спілкування, вживання в листах ввічливі слова.

Номер слайду 9

Пишіть  листи  і надсилайте вчасно, Коли їх ждуть далекі адресати. Коли є час, коли немає часу І коли навіть ні про що писати. Ліна Костенко

Номер слайду 10

Домашнє завдання: Написати електронного листа вчителю і чекати на відповідь.

Номер слайду 11

Молодці!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Молчанова Інесса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
4 травня 2020
Переглядів
2105
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку