Презентація на тему: "Медичний батальйон "Госпітальєри" .

Про матеріал
Презентація на тему: "Медичний батальйон "Госпітальєри". Для кураторів академічних груп вищої та фахової передвищої освіти. Надзвичайно цікава та актуальна інформація нашого сьогодення.Історія добровольчого медичного батальйону “Госпітальєрів” бере свій початок у 2014 році. Своїм гаслом волонтерська організація зробила три важливі слова, заклик: “Заради кожного життя!”. З ним у серці бійці медичного фронту професійно, сумлінно та з честю несуть свою благородну місію. Для того, щоб бути максимально ефективними та швидко надавати допомогу, представники “Госпітальєрів” перебувають безпосередньо на бойових позиціях з українськими військовими, а також у медичних установах, які знаходяться у безпосередній близькості до фронту. Такий принциповий підхід дозволяє рятувати життя, але й, на превеликий жаль, іноді призводить до втрат серед медиків-волонтерів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медичний батальйон «Госпітальєри»

Номер слайду 2

Всеукраїнський добровольчий медичний батальйон "Госпітальєри" Історія добровольчого медичного батальйону “Госпітальєрів” бере свій початок у 2014 році. Якщо конкретніше, то започаткування цього волонтерського об’єднання відбулося 6 липня, коли на Сході України велися чи не найгарячіші бойові дії. Своїм гаслом волонтерська організація зробила три важливі слова, заклик: “Заради кожного життя!”. З ним у серці бійці медичного фронту професійно, сумлінно та з честю несуть свою благородну місію. Для того, щоб бути максимально ефективними та швидко надавати допомогу, представники “Госпітальєрів” перебувають безпосередньо на бойових позиціях з українськими військовими, а також у медичних установах, які знаходяться у безпосередній близькості до фронту. Такий принциповий підхід дозволяє рятувати життя, але й, на превеликий жаль, іноді призводить до втрат серед медиків-волонтерів.

Номер слайду 3

Волонтерський медичний батальйон “Госпітальєри” користується повагою та величезною моральною підтримкою серед військовослужбовців та цивільного населення. Її командувачка Яна Зінкевич у листопаді-грудні 2014 року отримала нагороду Міністерства оборони України “За військову доблесть”, 4 червня наступного року була нагороджена орденом “Народний Герой України”, 1 грудня 2015 року – недержавним орденом “За заслуги” III ст. Вже менш ніж через рік, 16 березня 2016 року, пані Яна була нагороджена орденом “За врятування життя” з формулюванням “за героїчні вчинки, дії, завдяки яким було врятовано життя людини”.

Номер слайду 4

Організація викликає великий інтерес у сучасних митців: поетів, письменників, співаків, режисерів. У 2015 році одним із учасників об’єднання – парамедиком Євгеном Титаренком разом із Наталією Хазан безпосередньо на фронті було знято документальний фільм “War for Peace”. За такої активної діяльності добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри” організація не могла залишитись не поміченою засобами масової інформації. Про хлопців об’єднання неодноразово писали і, безумовно, писатимуть як українські медіа, так і світові, серед яких BBC та Радіо Свобода. Також у мережі Інтернет є багато відео про баталь-йон.

Номер слайду 5

Всеукраїнське волонтерське об’єднання “Госпітальєри”, взявши на себе реалізацію відповідальної та суспільно важливої ​​місії, щодня проводить таку діяльність:допомагає із забезпеченням бойових батальйонів української добровольчої армії за запитами їхніх командирів, а також офіційних частин ЗСУ та ВМФ;здійснює евакуацію, стабілізацію та транспортування поранених бійців та цивільних осіб з найбільш гарячих зон введення активних бойових дій до стабілізаційних пунктів, прифронтових шпиталів або лікарень;організовує для бійців та цивільного населення щомісячні (крім зими) медико-тактичні тренінги, на базі у Павлограді проводять найбільш досвідчені та кваліфіковані інструктори – члени організації;залучає кошти на реалізацію причетних до своєї медичної діяльності потреб, таких як ремонт техніки та забезпечення рухомого складу пальним.

Номер слайду 6

Філософія "Госпітальєрів" Госпітальєри хочуть бути корисними і рятувати життя на будь-яких етапах. Тому не обов'язково бути медиком, щоб вміти надавати допомогу. Рятувати життя можна не тільки в лікувальних закладах, але й у польових умовах. В екіпажах працюють як лікарі, так і звичайні люди, які не мають медичної освіти, але хочуть надавати допомогу. Таким людям також йдуть назустріч, навчають, і вони в подальшому долучаються до екіпажів медичної евакуації.

Номер слайду 7

Чи можна потрапити у «Госпітальєри?» Наразі медичний батальйон "Госпітальєри" потребує фахових лікарів: анестезіологи, травматологи, хірурги. Люди, які мають певний досвід, компетенцію та освіту для того, щоб надавати допомогу на більш пізніх етапах.«Якщо є такі люди і в них є бажання долучитися, то вони можуть це зробити!!!»

Номер слайду 8

Медико-тактичні вишколи. Медичний батальйон "Госпітальєри" запрошує усіх охочих пройти вишкіл з тактичної медицини на базі підрозділу. Його проходження не зобов'язує вас служити на передовій чи вступати в батальйон. Після успішно складених іспитів учасники отримують сертифікат.

Номер слайду 9

"Одна справа, коли ти просто знаєш, що робити, інша – коли ти відпрацьовуєш це в реальних умовах. Люди кричать, імітація крові, ти бачиш ці поранення, знаєш, що вони штучні, але ти по-різному це сприймаєш. Наш пріоритет – навчання. Якщо дивитися об'єктивно, то ми не зможемо врятувати всіх, але, якщо кожен буде знати, як надати допомогу хоча б собі, то це вже врятує життя".

Номер слайду 10

Що найважче в роботі парамедика?"Це усвідомлення того, що не всіх поранених вдасться врятувати. Наскільки ти не був би досвідченим, яке б якісне забезпечення у тебе не було, то все одно будуть поранені, яких не вдасться врятувати і, на жаль, це так"

Номер слайду 11

Ну і насамкінець… Добровольчий медичний батальйон “Госпітальєри” надаючи медичну та евакуаційну допомогу на найбільш гарячих ділянках не забуває і про звітність за отриману допомогу. Відповідні фінансові документи перебувають на офіційному сайті волонтерської організації. Якщо ви хочете переказати кошти – допомога “Госпітальєрам” у боротьбі на медичному фронті буде чи не найкращим рішенням, адже допоможе врятувати додаткові життя. Діяльність цього добровольчого батальйону також заслуговує на ваш розголос, прошу поділитися отриманою інформацією зі знайомими, родичами і приєднатися до нас у соціальних мережах: Сайт: hospitallers.life. Сторінка реквізитів: hospitallers.life/needs-hospitallers

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
31 травня 2023
Переглядів
356
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку