Презентацiя на тему " Методика вивчення таблицi множення "

Про матеріал
Презентацiя для вчителя на тему " Методика вивчення таблицi множення " у 3 класi, мiстить чiткi та робочi поради щодо вивчення таблицi множення.
Перегляд файлу

image

image

ВІРШОВАНА ФОРМА ЗАПАМ'ЯТОВУВАННЯ

u   imageДеякі учні мають гуманітарний склад розуму, і це стає помітно з перших тижнів навчання у школі. Таким дітям буває складно вивчити всю таблицю множення попереднім чи будь-яким іншим способом. Тому слід застосовувати особливий підхід. Наприклад, вивчати піфагорову табличку за допомогою невеликих віршиків. Існують оригінальні чотиривірші українською для всіх виразів. Рекомендуємо всією сім'єю завчити їх напам'ять та використовувати навіть у побутовому спілкуванні. Зверніть увагу на книгу автора Галини Матвєєвої, в якій представлені віршики, що запам'ятовуються, і яскраві ілюстрації

ВИВЧЕННЯ ТАБЛИЦІ ПО СТОВПЧИКАМ

u   imageЩе один варіант, вивчити з дитиною таблицю множення, робити це по стовпчикам. Цей спосіб передбачає поступове запам'ятовування. Наприклад, щодня нова цифра. Після засвоєння кожного наступного стовпчика необхідно повторювати все спочатку. Припустимо, школяр дійшов до цифри 4 і запам'ятав усі значення. Попросіть його продемонструвати нові знання починаючи з одиниці.

u   Перевагою цієї методики є поступове освоєння матеріалу. Дозоване здобуття знань позитивно позначається на засвоєнні.

imageimageimageзакономірності:

отримуємо його ж (5*1 = 5). п'ять.

image

pdf
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
18 листопада 2023
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку