Презентація на тему"Моя країна - Україна"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати на заняттях, виховних заходах пов'язаних з Україною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя країна- Україна. Презентація керівника гуртка КЗ Зіньківська станція юних техніків Пугач Валентини Іванівни

Номер слайду 2

Україна – незалежна держава. День Незалежності України – державне свято яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Акта проголошення незалежності України та від'єднання від СРСР, що заведено вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

Номер слайду 3

Київ – столиця України. Київ – столиця України та одне з найстаріших міст Європи, засноване щонайменше 1500 років тому. Київ побудовано на схилах живописної річки Дніпро, що дає можливість милуватися неповторними панорамами мегаполісу.

Номер слайду 4

Державні символи України. Герб, прапор і гімн — це основні державні символи. Тризуб означає триєдність життя — батько, мати і дитя, які символізують силу, мудрість і любов. А ще він відображає і єднання трьох стихій — землі, води, повітря, без яких неможливе життя. Український прапор – це символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі. Гімн — урочиста пісня. Понад століття тому поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна». Він покладений на музику Михайлом Вербицьким.

Номер слайду 5

Народні символи України

Номер слайду 6

Найбільші міста України. Х..... Л...в. М...л..в. К...

Номер слайду 7

Прислів’я та приказки про Україну1. Нема на світі другої України, немає другого Дніпра. 2. Наша слава – Українська держава. 3. На чужій стороні Вітчизна удвічі миліша. 4. Всюди на світі добре, а вдома найкраще. 5. Людина без Вітчизни як соловей без пісні. 6. Людина без рідної землі, як соловей без гнізда. 7. Звідки знати безрідному, що таке любов до Батьківщини? 8. Вкраїна – мати, за неї треба головою стояти. 9. Жити – Вітчизні служити. 10. Без відваги зазнаєш зневаги. 11. Грудка рідної землі дорожча за золото. 12. Рідна земля – мати, а чужа – мачуха. 

Номер слайду 8

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
31 січня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку