Презентація на тему: "Нагрівальні прилади"

Про матеріал
Презентація містить матеріали про особливості нагрівальних приладів, їх класифікаю та технніку поводження у разі виникнення пожежі. Також в кінці презентації є цікаві питання для перевірки засвоєного учнями матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нагрівальні прилади

Номер слайду 2

Одна із причин виникнення пожеж – зилишені без нагляду нагрівальні прилади

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Нагрівальні прилади

Номер слайду 5

Нагрівальні елементи мають витримувати нагрівання до дуже високої температури, тому їх виготовляють із тугоплавких матеріалів, тобто з матеріалів, що мають високу температуру плавлення.

Номер слайду 6

На корпусі електроприладу є технічний паспорт – металева пластинка, на якій зазначено робочу напругу, потужність, номер стандарту, дату випуску і завод-виготовлювач. До кожного електроприладу додається інструкція-паспорт, де зазначаються технічні характеристики, будова та принцип роботи.

Номер слайду 7

Неприпустимо заповнювати водою чайник, увімкнутий у мережу.

Номер слайду 8

Електронагрівальні прилади мають велику споживчу потужність, тому не можна одночасно підключати кілька таких пристроїв до однієї розетки: це може викликати надмірний перегрів проводів, руйнуванні їх ізоляції, розплавленні і загоряння розеток.

Номер слайду 9

Небезпечно користуватися пошкодженими електроприладами, вмикати їх у розетку при порушенні елктропроводки.

Номер слайду 10

Одна із найчастіших причин виникнення пожеж – залишені без догляду ввімкнені прилади. Одним із небезпечних електроприладів є праска. З нею треба поводитися особливо обережно. Вона повинна стояти на металевій чи керамічній підставці, її не слід перегрівати і не забувати вимикати з розетки після закінчення прасування. Не можна вимикати за шнур, братися за вилку мокрими руками.

Номер слайду 11

При користуванні нагрівальними електричними приладами не можна:- залишати без догляду ввімкнені прилади;- ставити під розеткою електронагрівальні прилади, бо контакти розетки можуть перегрітися;- вмикати у розетку декілька приладів одночасно;- торкатися оголених місць при порушенні електропроводки або оголенні електричного проводу, поломці розетки;- вмикати несправні електричні праски, самовари тощо;- стукати по екрану телевізора, що згас, він може зайнятися або вибухнути; телевізор необхідно негайно вимкнути. При користуванні нагрівальними приладами не можна:- вмикати їх через трійник та розміщати під розетками;- накривати, адже прилад перегрівається;- використовувати у тривалому режимі. 

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Запам’ятайте!!! Ні в якому разі полум’я від вогню, що спричинили електроприлади , не можна гасити водою. Вода є провідником електричного струму і тому може сприяти поширенню лиха. В першу чергу слід висмикнути вилку з розетки, бажано в гумових рукавицях. Далі джерело вогню засипати піском або перекрити доступ повітря до вогню, накинувши на нього ковдру.

Номер слайду 14

Завдання. Чим ні в якому разі не можна гасити пожежу, викликану електроприладами? Чим рекомендовано гасити пожежу, викликану електроприладами ? Що може статися, коли електронагрівальний прилад залишити на тривалий час увімкненим ? Чи можна вмикати у розетку декілька приладів одночасно?Професія людини, яка веде боротьбу з вогнем?

Номер слайду 15

pptx
Додано
18 серпня 2019
Переглядів
6855
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку