Презентація на тему: "Нарізання різьби плашками. Визначення діаметра стержня під різьбу."

Про матеріал
Презентація до уроку виробничого навчання з професії «Токар» на тему: "Нарізання різьби плашками. Визначення діаметра стержня під різьбу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: “Нарізання різьби плашками. Визначення діаметра стержня під різьбу”

Номер слайду 2

2. Які бувають розточувальні різці? 3. Як контролюють глибину розточувального отвору? 4. Які бувають внутрішні канавки? 5. Як обробляють широку внутрішню канавку (виточку)? Актуалізація опорних знань з попередньої теми “Розточування отворів. Виточування канавок в кромках” 1. Що таке розточування?

Номер слайду 3

а – трикутна; б – трапецоїдна; в - прямокутна г – упорна; д - кругла За профілем розрізняють: Різьба або нарізна поверхня, утворюється поєднанням обертального та поступального рухів якого – не будь профілю відносно осі.

Номер слайду 4

Кроком різьби - називають відстань між сусідніми однойменними бічними сторонами профілю в напрямку, паралельно осі. За напрямком витків різьби бувають праві, коли гвинт угвинчується у гайку в разі обертання за рухом стрілки годинника, і ліві – навпаки проти годинникової стрілки.

Номер слайду 5

Виконуємо лінійкою Вимірюємо довжину визначеної кількості витків, Наприклад десяти, ділимо отриману довжину на заміряну кількість витків, Знаходимо розмір одного кроку приклад № 1 приклад № 2 Виконуємо різьбоміром Він складається з набору сталевих пластинок, Кожна з яких оснащена вирізами, що точно відповідають профілю різьби певного кроку. На кожній пластинці вибиті цифри, що указують на крок різьби в мм. Контроль різьби

Номер слайду 6

Плашки:  а — суцільна; б — розрізна Плашка являє собою кільце з різьбою на внутрішній поверхні та стружковими канавками, які служать для утворення різальних кромок, а також для виходу стружки.

Номер слайду 7

Плашкоторимач - вороток Плашку вставляють у плашкотримач –вороток і закріплюють гвинтами, які входять у заглиблення на бічній поверхні плашки.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Давайте пригадаємо основні правила охорони праці !!!Дуже важливо!!! Під час роботи плашкотримачем – вороток треба бути обережним, слідкувати, щоб рука не потрапила між рукояткою плашкотримача – вороток і опорою

Номер слайду 10

2.Плашку вставляємо у плашкотримач – вороток і закріплюємо гвинтами 4. На торці заготовки знімаємо фаску 5. Плашку, закріплену в плашкотримачі – вороток, підводимо до деталі, підтискуючи задньою бабкою 6. Нарізаємо різьбу М24 на L 90мм 3. Перевіряємо діаметр заготовки (23.8-23.9мм) Алгоритм виконання роботи на прикладі “Гвинт М24” 1. Налагоджуємо верстат для нарізання метричної різьби плашкою, закріплюємо заготовку у патрон

Номер слайду 11

6. Переточити інструмент і ретельно проконтролювати його геометрію 6. Дефект заточування інструмента, не витримана задана геометрія 7. Переточити або замінити інструмент 7. Підвищена спрацьованість плашки 4. Експериментально підібрати відповідне мастило 4. Недостатнє змащення інструмента 5. Зменшити швидкість різання. Застосувати активнодіюче мастило (сульфофрезол, олеїнову кислоту) 5. Інтенсивне утворення наросту 1. Періодичне змащування висувної оправки самовисувного плашкотримача – вороток 1. Тертя в сполучених деталях самовисувного плашкотримача – вороток 2. Зменшити частоту обертання шпинделя 2. Підвищена частота шпинделя 3. Проточити по зовнішньому діаметру, до потрібного розміру. 3. Завищений розмір нарізуваного стержня 8. Прочистити та обмити інструмент струменем ЗОР. 8. Потрапляння стружки та бруду під задню поверхню гребінок Способи їх усунення Дефекти Типові помилки Типові помилки

Номер слайду 12

2. Відстань між двома відповідними точками двох сусідніх витків, яку вимірюють паралельно осі різьби? 3. Являє собою кільце з різьбою на внутрішній поверхні та стружковими канавками? По вертикалі: 4. Форма профілю різьби? 5. Куди кріпиться різьбонарізна плашка? 6. Нарізна поверхня, яка утворена поєднанням обертального та поступального рухів відносно осі? Питання до кросворду По горизонталі: 1. Інструмент для контролю кроку метричної різьби?

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

ppt
Додано
14 січня 2021
Переглядів
1285
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку