Презентація на тему "Навчальний мультимедійний посібник: Пожежа - біда для всіх"

Про матеріал
Навчальний мультимедійний посібник містить опис причин пожеж, вказуються правила пожежної безпеки, для узагальнення - тестові завдання для закріплення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний мультимедійний посібник«ПОЖЕЖА – БІДА ДЛЯ ВСІХ»

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з правилами поведінки під час проведення новорічних свят;розширити знання дітей про небезпеку, що її несе з собою вогонь; розвивати вміння і навички безпечної поведінки; виховувати увагу.

Номер слайду 3

Ялинка палає різними вогнями. Не треба, щоб вона палала перед нами,Тому правила знайте,Та їх не порушайте!Не можна гратись сірниками Біля зеленої ялинки, Бо спалахне пожежа Не пройде і хвилинки. Не бахкайте петарди, діти, Без нагляду дорослих. В свята треба радіти, А не на лікарняному сидіти!

Номер слайду 4

Новий рік — найвеселіше, довгоочікуване свято. Традиційно в переддень Нового року в будинках і квартирах наряджають ялинки, готують одне одному подарунки та привітання, з нетерпінням очікуючи дванадцятого удару курантів.

Номер слайду 5

У цей самий час, у новорічну ніч, несуть чергування пожежні бригади. Новий рік для них — гаряча пора.

Номер слайду 6

Жоден Новий рік не обходиться без пожеж, а останніми роками — і без травм, спричинених застосуванням неякісних піротехнічних виробів. Вата під ялинками горить, підпалені петарди вибухають прямо в руках або летять зовсім не туди, куди їх кинули.

Номер слайду 7

Що ж тепер робити? Новий рік не зустрічати? У жодному разі! Не потрібно нічого скасовувати й забороняти! Але щоб не зіпсувати Новорічні свята, слід дотримуватися правил пожежної безпеки.

Номер слайду 8

Ялинка- Ялинку потрібно встановити так, щоб вона не заважала вільно ходити кімнатою й не затуляла двері до інших кімнат, стояла б подалі від батарей опалення, штор, гардин.- Верхівка ялинки не повинна торкатися стелі. - Не можна прикрашати ялинку іграшками, які легко запалюються, обкладати підставку під ялинкою звичайною ватою, прикрашати дерево палаючими свічками. Ці правила стосуються як живих ялинок, так і штучних, пластикових. - Після свят ялинку слід якомога швидше розібрати. Штучну сховати до наступного свята, а справжню винести з будинку — суха хвоя загоряється легко й швидко.

Номер слайду 9

Гірлянди*Гірлянда безпечна, якщо пройшла сертифікацію й під час зберігання на складі магазина не була зіпсована. Дуже багато новорічних пожеж трапляється через коротке замикання.*Перед тим як повісити на ялинку гірлянду, обов’язково потрібно перевірити її. Насамперед необхідно звернути увагу на оболонку дротів, тобто ізоляцію. Вона має бути без розривів і пошкоджень, особливо в місцях приєднання лампочок. За нею необхідно постежити хоча б 10–15 хв. *Якщо ви відчули запах паленої ізоляції, помітили іскріння або виявили, що проводка дуже нагрівається або плавиться, користуватися такою гірляндою не можна

Номер слайду 10

Піротехнічні іграшки*Жодне новорічне свято не обходиться без бенгальських вогнів, феєрверків, вертушок, петард! Слід пам’ятати, що застосування піротехнічних іграшок може призвести не лише до пожежі, але й до серйозних травм. *Опіки від піротехнічних іграшок бувають настільки глибокими, що доводиться робити операцію з пересадки шкіри. Нерідко трапляється, що діти втрачають кінцівки, переважно пальці рук.*Буває, що петарди вибухають прямо в кишені. Вибухова речовина в деяких піротехнічних виробах самозаймається вже за температури 37 °С.

Номер слайду 11

Щоб запобігти нещасному випадку, необхідно суворо дотримуватися правил користування піротехнічними виробами: Не слід купляти їх на оптових ринках, у підземних переходах або електропотягах. Не можна використовувати іграшки з пошкодженим корпусом.

Номер слайду 12

Неприпустимо:· використовувати піротехнічні іграшки в житлових приміщеннях — квартирах або на балконах, під низькими навісами та кронами дерев;· носити такі вироби в кишенях;· спрямовувати ракети й петарди на людей;· підходити до запалених феєрверків ближче ніж на 15 м;· кидати петарди під ноги;· підпалювати ґніт, тримаючи його біля обличчя;· використовувати піротехніку на сильному вітрі.

Номер слайду 13

ПЕРЕВІР СЕБЕ

Номер слайду 14

2. Чи може зайнятися штучна ялинка? 2. Штучна ялинка займається не так швидко, як жива. Але під час горіння штучної ялинки виділяються дуже шкідливі речовини. А крапелька палаючого пластику, потрапивши на шкіру, залишить опік більш глибокий, ніж розпечене вугілля.3. Вам на Новий рік подарували неймовірні феєрверки та бенгальські вогні. Де ви будете їх запалювати?3. Їх можна запалювати лише разом із дорослими і якомога далі від ялинки, а краще на вулиці.1. Встановлюйте ялинку на надійній, стійкій підставці, подалі від …1. …( штор, гардин та інших предметів, які легко піддаються вогню, так, щоб вона не заважала вільно ходити кімнатою й не затуляла двері до інших кімнат, стояла б подалі від батарей опалення.

Номер слайду 15

4. Ваші дії при загоранні електрогірлянди на ялинці:4. Негайно її знеструмте, викличте пожежну службу за номером 101, зваліть ялинку на підлогу, щоб полум’я не піднімалось вгору, накиньте на неї ковдру, засипте вогонь піском чи залийте водою (якщо це жива ялинка).5. Відстань, на яку не можна підходити до запалених феєрверків 5. Не менш як 15 метрів

Номер слайду 16

Ти як зібрався на ялинку,Щоб гарно свято провести,Веди себе як слід, дитинко,Життя потрібно берегти. Не треба хлопавок на святі,Там буде весело й без них. А треба дівчинці й хлоп’ятіВеселі ігри, пісня, сміх!Бо Новий рік — це казка, диво,Це радість, подарунки всім. Зустріньмо рік Новий щасливоІ радість в кожен дім несім!

Номер слайду 17

Виконали учні 7 класу. КЗ “Веселівська ЗОШ І – ІІІ ст. № 2”Учитель: Маркова Т. В.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 жовтня 2019
Переглядів
1781
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку