Презентація на тему "Найдавніші держави Дворіччя"

Про матеріал
Предмет: всесвітня історія. 6 клас Презентація до уроку з теми "Найдавніші держави Дворіччя".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДВОРІЧЧЯ (МЕСОПОТАМІЯ) Близький Схід у давнину

Номер слайду 2

АККАД держава, що існувала в XXIV — XXII століттях до н. е., а також прадавня область в середній частині Месопотамії, на території сучасного Іраку. Столиця — місто Аккад (шумер. Агаде). Була найбільшою державою свого часу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ШУМЕР

Номер слайду 5

АССИРІЯ стародавня семітська держава у північній Месопотамії у ІІ — І тисячолітті до н. е. Столицею Ассирії було місто Ашшур, пізніше — Дур-Шаррукін, Кальху, Ніневія.

Номер слайду 6

Ніневія (“місто левів”) Цар Ассирії — Шамшіадад І (кінець XIX — початок XVIII ст. до н. е.) заволодів усією Північною Месопотамією і частиною Аккаду.

Номер слайду 7

ВАВИЛОНІЯ Вавилонська держава, або Вавилонія — давня держава в південній частині Межиріччя (територія сучасного Іраку), що виникла на початку 2 тис. до н. е. (близько 1895 до н. е.) і остаточно втратила незалежність в 539 до н. е. Отримала назву від головного міста — Вавилона.

Номер слайду 8

Вавилон («баб-ілі» означає «брама Бога») — місто, столиця стародавньої Вавилонії, розташоване на пологому березі в нижній течії річки Євфрат. Нині розташований на території Іраку за 88 км на південь від Багдада й за 8 км на північ від Хілла, побудований переважно із руїн Вавилона. Висячі сади Семіраміди, одне із семи чудес світу, яке, за легендою, збудував цар Навуходоносор своїй дружині Семіраміді, були споруджені на склепінчастому кам'яному фундаменті, єдиній кам'яній споруді в глинобитному місті. Вони утворювали серію терас і забезпечувалися водою за допомогою гідравлічної системи. Ворота богині Іштар Вавилонська вежа

Номер слайду 9

Закони Хаммурапі (1792-1750 р.д.н.е)

Номер слайду 10

СИРІЯ До кінця II тисячоліття до Сирії проникають нові скотарські племена, які розмовляли на арамейських діалектах семітичними сім'ї мов. Протягом першої половини I тисячоліття до н.е. корінне населення Сирії повністю арамеізіровалось. Усі найбільш слабкі і невеликі держави Північної Сирії після краху хеттськой держави деякий час ще були самостійними.

Номер слайду 11

ФІНІКІЯ

Номер слайду 12

Фінікія (грец. Φοινίκη) — стародавня країна, розташована на узбережжі Середземного моря (на території сучасних Лівану, Сирії і Ізраїлю). Мешканці країни - фінікійці створили могутню цивілізацію з розвиненими ремеслами, морською торгівлею і багатою культурою.  Фінікійська писемність стала однією з перших зафіксованих в історії систем складового фонетичного письма (22 приголосні літери). Найвищий розквіт фінікійської цивілізації припадає на 1200—800 роки до н. е. У VI столітті до н. е. Фінікію завоювали перси, а у 332 до н. е.— Олександр Македонський.

Номер слайду 13

ppt
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
1201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку