презентація на тему "Найдорожче у світі - мама "

Про матеріал
Презентація до бесіди , щоб розвивати і розширювати уявлення дітей про роль матері - берегині роду людського.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найдорожче у світі – мама (бесіда)

Номер слайду 2

Мама… Чи є в світі слово більш прекрасне і ніжне? У матері добрі і ласкаві руки, найчутливіше серце, в якому ніколи не згасає любов; воно ніколи не залишається байдужим. Материнська любов – це найсвятіше почуття, яке робить жінку здатною на найбільшу самопожертву.

Номер слайду 3

Мама – єдина в світі людина, чиє життя до останнього подиху присвячене дітям. І байдуже, скільки нам років, – поки живі наші батьки, – ми діти. Мамі небайдужий кожен наш крок, важливий кожен вчинок. Материнське серце переживає наші злети і падіння гостріше, ніж свої власні. Допоки ми любимо і бережемо своїх матерів – все буде добре: і вдома, і в Україні.

Номер слайду 4

Молитва за рідну маму. О, Мати Божа, Мати єдина,І в тебе була люба дитина, Ти Свого Сина ревно любила, До свого серця щиро тулила. Тобі, о Мати, найкраще знати, Чим для дитини є рідна мати,Чим для дитини серце матірне, Добре, зичливе, щире та вірне. Тому до Тебе, шлю мольби щирі, Дай нашій мамі прожити в мирі, Дай їй здоров'я, додай їй силу, Щоб з нас потіхи й слави дожила.

Номер слайду 5

Легенда «Суд Соломона»

Номер слайду 6

Легенди про матір у піснях

Номер слайду 7

Три матусі(колискова)Слова: Леонід Полтава Музика: Віктор Лузан

Номер слайду 8

Микола Чернявський. Всі уже поснули,Мати ще не спить;На молитві довго,Довго так стоїть. Як одну скінчила,Другу почина... Щиро та сердешно. Молиться вона. Бачу - на коліна. Рідная стає,Рученьки здіймає,Сльози нишком ллє.І вони по виду. Котяться, біжать,В сяєві лападиІскрами блищать.І мені так сумно,Жалко так її,Що від сліз темніють. Очі враз мої.

Номер слайду 9

Шануй батька свого і матір свою, щоб тобі було добро і довго прожив на землі.

Номер слайду 10

Борг перед мамою не можна виміряти ніякою міркою, не можна сплатити повністю. Умійте відчувати серце матері.

Номер слайду 11

Мати!Рідна моя ненько!Я вклонюся тобі до земліЗа турботу твою рідненька,За ласкавії руки твої, За твою колискову співучу, За любов, що зі мною завжди, Відведе від мене всі скрути, Буде зіркою крізь роки вести.

pptx
Додано
28 березня 2019
Переглядів
3732
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку