Презентація на тему "Оригінальні герої українських народних казок"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати як додатковий матеріал при вивченні українських народних казок або на уроці з позакласного читання. У кожному слайді міститься посилання на твір, який можна переглянути в YouTube або прослухати. Ознайомившись з матеріалом, учні матимуть більш повне уявлення про різноманітність й оригінальність української народної казки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оригінальні герої українських народнихказок. Презентація вчителя української мови і літ-ри Балабинського НВК “Престиж”Тарасенко Вікторії Георгіївни

Номер слайду 2

Сюжети казок в усьому світі часто мають спільні мотиви та схожих героїв. Проте є персонажі, котрі зустрічаються тільки в українських казках. Таких героїв в наших казках сім. Дівка-семилітка – дитина, яка, маючи всього лише 7 років, рятує батька від розорення, розгадуючи одну за одною за нього надзвичайно складні загадки пана.(Казка «Мудра дівчина-семилітка»)

Номер слайду 3

2. Пан Коцький Старий кіт, якого господар вивіз у ліс помирати, але замість того хитрий кіт непогано влаштувався, обдуривши всіх лісових звірів, та ще й узявши лисичку за дружину.(Казка «Пан Коцький»)

Номер слайду 4

Ексклюзивні українські персонажі-страхіття3. Залізноноса баба, матір чорта, страшна відьма із залізним носом – настільки великим, що аж до підлоги дістає.(Казка «Залізноноса баба» або «Залізноноса босорканя»)

Номер слайду 5

4. Кобиляча Голова Має здатність літати і може нагородити за працьовитість величезним скарбом або ж – з’їсти за лінощі.(Казка «Кобиляча. Голова»)

Номер слайду 6

5. Івасик-Телесик. Хлопчика-крихітку украла страшна змія (баба Яга, відьма), але Телесика їй з”їсти не вдалося, бо він її обдурив і втік на крилах лебедя (гусеняти).(Казка «Івасик-Телесик)

Номер слайду 7

6. Котигорошко. Хлопчик Іван надзвичайної сили. Він народився від горошини та визволив своїх братів і сестру з полону змія, вбивши його одним ударом величезної булави.(Казка «Котигорошко»)

Номер слайду 8

7. Видимо-Невидимо Невидимий чарівний помічник, який допомагає бідному чоловіку провчити жорстокого пана.(Казка «Видимо й Невидимо»)

Номер слайду 9

7 оригінальних героїв українських народних казок. Дівка-семилітка. Пан Коцький. Залізно-носа баба. Кобиляча Голова Івасик-Телесик. Коти-горошко. Видимо-Невидимо

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кирпатий Микола Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 серпня 2020
Переглядів
3339
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку