Презентація на тему: "Осінь"

Про матеріал
Презентація на тему: "Осінь". Ознайомити учнів з осінніми місяцями; розкрити походження назв місяців осені; вчити описувати красу природи восени та позитивні емоції, які вона викликає.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСІНЬСтернард І. Л.,учитель початкових класів Маріупольської ЗОШ№ 64

Номер слайду 2

Я всміхаюсь сонечку: Здрастуй, золоте. Я всміхаюсь квіточці: Хай вона росте. Я всміхаюсь дощику: Лийся, мов з відра. Друзям усміхаюся: Зичу їм добра.

Номер слайду 3

У садах, лісах блукає,В жовті шати одягає,Золотисту стелить постіль – Жде сестрицю білу в гості. ВІДГАДАЙТЕ ЗАГАДКУ!ОСІНЬ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

БРАТИ-МІСЯЦІ ОСЕНІ

Номер слайду 6

Про осінь   Місяці осені називаються вересень, жовтень і листопад.  Вересень приходить після літа. У вересні ми йдемо до школи після канікул. У вересні сонечко вже світить, але не гріє, у жовтні - листочки жовтіють на деревах і опадають, у листопаді - дні непомітно стають коротшими, дерева безлистими. У парках, скверах і садах листочки застеляють всі доріжки. Вони весело шарудять під ногами. Осінь кожного місяця інакша. Вона готує землю до приходу зими.

Номер слайду 7

ВЕРЕСЕНЬВ школах дзвоник продзвенів, Школярів дім знань зустрів. В лісі виросли грибочки, У опеньках всі пеньочки. style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 8

Чому вересень має таку назву?Якщо дні стали коротшими, за вікном накрапає дощик, а з дерев облітає перше жовте листя, будь певен — у гості завітав дев’ятий місяць року — вересень. А чи знаєш Ти, чому його так назвали?Назва дев’ятого місяця року пов’язана з вересом — вічнозеленою рослиною, широко розповсюдженою на Поліссі. Пахучі суцвіття вересу розпускаються в серпні й цвітуть аж до кінця жовтня. Проте найпишніше рожево-бузкові квіти вкривають піщані пагорби, торф’яники та соснові бори саме у вересні.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ЖОВТЕНЬЧарівник прийшов у ліс, Фарби, пензлика приніс. У діброві та садочку Стали жовтими листочки. style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 11

У повітрі все більше й більше відчуваються подихи осені, а яскравий багрець вкрив листяною заметіллю все навколо. Чому жовтень має таку назву?Десятий місяць року багатий не лише на добрий врожай, він має також і багато назв: «жовтень», тому що листя на деревах пожовтіло, «грязнем» його називали, адже дощі розмили дороги, а за велику кількість сірих днів місяць отримав назву «хмурень».

Номер слайду 12

ЛИСТОПАДВправо, вліво, вниз, назад — Всюди справжній листопад. Трішки ще — і вже зима, От і осені нема. style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 13

Чому листопад має таку назву? Листопад – місяць опалого листя, тому ще він мав зворотну назву – падолист. Останній місяць осені, який дуже часто підпадає під владу зими, також іменували «напівзимником». Наймолодший син Матері-Осені, якому вона доручає зустріти Бабу-Зиму та її сивобородих синів. Тому він більше прихильний до свого двоюрідного брата Грудня, аніж до рідного – Жовтня, і дозволяє Бабі-Зимі сніжити на полях і лісах. В цей же час Мати-Осінь, щоб прискорити прихід зими, вкорочує листопадові дні. Природа останнього місяця осені у стурбованій задумливості. То згадає про минуле літо, і тоді сонечко прогляне з-за хмар. А то подумає про близьку зиму, і небо відразу закошлатиться важкими темними хмарами, а по землі вперіщать холодні байдужі дощі.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ДЯКУЮ!style.colorfillcolorfill.typefill.on

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Перепелиця Катерина Миколаївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 липня 2019
Переглядів
16719
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку