Презентація на тему:«Особливості міжнародної платіжної системи Master card»

Про матеріал
Пластикові розрахункові картки - реальність нашого сьогодення. Ознайомитись з особливостями міжнародної платіжної системи Master card» допоможе дана презентація
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:«Особливості міжнародної платіжної системи Master card»

Номер слайду 2

Зміст. Вступ (коротка характеристика)Історія створення. Діяльність компаніїЦікаві факти. Типи платіжних карт, що випускаються. Безпека. Висновок

Номер слайду 3

Master. Card Worldwide- міжнародна платіжна система, що об'єднує 22 тисячі фінансових установ в 210 країнах світу.

Номер слайду 4

Тип : публічна компанія. Заснування : 1966 Штаб-квартира : Перчейз, Нью-Йорк,  СШАТериторія діяльності : глобальна. Ключові особи : Річард , Гейторнтсвейт (Голова) Еджейпал Сінгх Банга (Президент)Галузь : Фінансові послуги. Продукція : Кредитні картки, платіжні системи. Валовий дохід : $7.391 млрд. (2012)Операційний прибуток : $3.937 млрд. (2012)Чистий прибуток : $2.759 млрд. (2012)коротка характеристика

Номер слайду 5

2. Історія. Заснована в 1966 р. в результаті угоди між кількома американськими банками щодо утворення асоціації під назвою Interbank Card Association. В 1968 р. була укладена перша міжнародна угода з мексиканським банком Bank Nacional. В цьому ж році була укладена угода і з європейською системою єврокарт , що поклала початок стратегічному партнерству між асоціаціями Master. Card International і Europay International. 

Номер слайду 6

Сучасна назва системи була прийнята в 1979 р. Учасники платіжної системи Master. Card International пропонують широкий вибір карткових фінансових продуктів для фізичних та юридичних осіб. Управління асоціацією Master. Card International відбувається її учасниками. З метою координації та управління глобальним бізнесом, забезпечення просування на ринках брендів платіжної системи, розробки і провадження нових технологій та стандартів була заснована неприбуткова (некомерційна) неакціонерна корпорація Master. Card International Incorporated.

Номер слайду 7

Перший логотип Master. Card що використовувався з 16 грудня 1979 року до 1988 року. Логотип Master. Card що використовується з 16 грудня 2006. Він не використовується на самих картках. Логотип Master. Card, який використовувався з 16 грудня 1988 до 1995 року

Номер слайду 8

Master. Card Internationalволодіє 51 % активів компанії Cirrus Systems Incorporated, 51 % акцій компанії Mondex International, а також 50 % активів Maestro International3. Діяльність компанії

Номер слайду 9

Бізнес-інтереси платіжної системи Master. Card International поділяються на 5 регіонів: Азіатсько-Тихоокеанський регіон;Північноамериканський регіон;Європейський, Близькосхідний і Африканський регіони;Латиноамериканський регіон;Регіон Карибського басейну.

Номер слайду 10

Корпорація Master. Card і учасники платіжної системи Master. Card беруть активну участь в розробці і впровадженні технологій і стандартів мікропроцесорних карт, а також в просуванні карт в якості інструменту безпечних платежів на ринку електронної комерції. З цією метою платіжна система бере участь в роботі кількох міжнародних консорціумів,та форумів, які працюють над впровадженням стандартів багатофункціональних мікропроцесорних карт.

Номер слайду 11

4. Цікаві факти. У 1981 році Master. Card представив першу програму золотої банківської картки, а в 1983 році Master. Card першим використовував лазерну голограму як елемент безпеки У 1997 році Master. Card була першою платіжною організацією, яка встановила без авторизаційні ліміти у розмірі $50 для всіх випущених в США карток Master. Card, як для кредитних, так і для дебетових. У 2000 році Master. Card став першим в індустрії, хто встановив американське правило відсутності відповідальності за споживача від неправомірного використання платіжної картки.

Номер слайду 12

5. Типи платіжних карт, що випускаються1. Cirrus Maestro - найдешевша з-поміж популярних карт сімейства. По карті заборонені транзакції без авторизації, з недавніх пір існує можливість оплачувати картою покупки в Інтернеті за допомогою Secure. Code. Випускаються також неперсоніфіковані карти Maestro (Maestro Prepaid). По причині недостатньої захищеності карти (необов'язкова наявність голограми, Уф-захисних елементів, фірмової полоси для підпису) поступово відбувається міграція на більш захищений продукт Master. Card Electronic.

Номер слайду 13

2. Mastercard Mass (Standard) Позиціонується платіжною системою як базова пластикова карта платіжної системи Europay/Mastercard зі "стандартними" можливостями; характеристики решти продуктів порівнюються відносно Standard. Карта ембосована (бувають винятки), що дозволяє проводити операції за допомогою імпринтера, має магнітну полосу та/або чіп для проведення операції в підприємствах торгівлі та сервісу, що обладнані електронними терміналами, також можлива оплата картою по телефону й через мережу Internet.

Номер слайду 14

3. Mastercard Gold Пропонує додаткові сервіси й можливості більш вимогливим клієнтам. Як правило, це додаткова страховка, можливість експрес-заміни карти або термінової видачі готівки при втраті або викраденні карти в подорожі. В Україні просувається програма Master. Card: Selective, адресована утримувачам карт рівня Gold и вище. Програма передбачає значні знижки у партнерів програми, пільгове (а у деяких випадках - і безкоштовне) відвідування культурних заходів.

Номер слайду 15

4. Master. Card World Карти вищого рівня, ніж Gold. Основна їх перевага полягає в тому, що утримувач карти World є автоматично застрахованим (страховка включена в щорічну плату за обслуговування), отримує додаткові переваги у вигляді великих знижок в компаніях-партнерах банка-емітента. Всі переваги карт преміального рівня є доступними і утримувачам World.

Номер слайду 16

Master. Card Virtual спеціалька карта, що дозволяє утримувачу здійснювати покупки в Інтернет. Master. Card Virtual не призначена для оплати покупок в звичайних магазинах, зняття готівки в банкоматах а також оплати через Інтернет послуг з бронювання квитків, готелів, автомобілів тощо. Це дещо звужує сферу застосування віртуальної карти, при цьому значно понижує ризик використання такої карти з метою шахрайства. Оскільки обов'язкової умови випуску віртуальних карт в матеріальному вигляді немає - деякі банки реалізують "випуск" таких карт просто наданням клієнту реквізитів карти: її номеру, строку дії та коду CVC2.

Номер слайду 17

6. Безпека  З метою підвищення безпеки інтернет-платежів за картками Master Card застосовується технологія. UCAF/Secure. Code. Як видно з назви, технологія включає два способи проведення платежів — UCAF і Secure. Code.

Номер слайду 18

UCAF: Дана технологія передбачає використання електронного гаманця власника картки. Після прийняття рішення про оплату товару та введення реквізитів платіжної картки Master. Card покупець перенаправляється на спеціальну сторінку на сервері банку. Дана сторінка містить особливі поля, в яких записана інформація про реквізити платіжної картки, розмірі оплати, адресу покупця, ідентифікатор магазину, унікальному номері транзакції і т. п. На основі цих даних і після аутентифікації власника картки електронний гаманець обчислює або отримує від банку емітента спеціальне значення AAV (Account holder Authentication Value)

Номер слайду 19

Secure. Code: Ця технологія схожа на технологію 3-D Secure. Якщо картка Master. Card не залучена в технологію UCAF, сервер банку робить спробу провести оплату в рамках протоколу Secure. Code. Як видно з назви, в основі протоколу лежить секретний код. Даний код держатель картки вводить на сайті банку емітента. Правильно введений код ідентифікує власника картки і підтверджує його бажання здійснити оплату на зазначену суму.

Номер слайду 20

Висновок. Отже, Master. Card є однією з трьох найпоширеніших міжнародних платіжних систем у світі. За використовуваємістю вона займає 2 місце у світі, поступаючись Visa Inc. Компанія займається організацією розрахунків і забезпечує взаємодію між учасниками платіжних системи. Завдяки легкості використяння карток,терміналів та інших послуг, вона полегшує життя багатьом людям на планеті.

pptx
Пов’язані теми
Економіка, Інші матеріали
Додано
25 жовтня 2022
Переглядів
1083
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку